islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3835
EURO
35,0525
ALTIN
2.326,19
BIST
9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Alman yazar Sigrid Hunke

Alman yazar Sigrid Hunke
4 Ekim 2021 08:05
A+
A-

Alman yazar Sigrid Hunke, “DOĞUNUN GÜNEŞİ Batıyı Aydınlatıyor.” isimli kitabından Müslümanların günde 5 vakit abdest almalarını hayretle anlatırken, AvrupalI insanların o dönemlerde yılda ancak bir iki defa soğuk su ile yıkandıklarını, elbiselerini ise yırtılmasın diye hiç yıkamadıklannı, İngilizlerin ise “duş almanın” ölümcül hastalıklara yol açtığına inanıyorlardı. ABD Beyaz Saray da, tartışmalı bir şekilde ilk tuvaletin 1851 yılında zorla yapıldığını, Fransa da Versay sarayında ise “tuvaletin” bulunmadığını ifade ederek AvrupalIların temiz olmayı Müslümanlardan öğrendiğini dile getiriyor. Ve Kitabına şu sözü ekliyor; “Temizliği imandan sayan ve insanlara yardım edip iyilik yapmayı ibadet olarak gören bir dine inanmamak mümkün değil. Şükür ki Müslümanım.” Diye açıklamalarda bulunmuştu.

Alman yazar Sigrid Hunke Kimdir?

Alman felsefeci ve yazar (D. 26 Nisan 1913, Kiel / Almanya – Ö. 15 Haziran 1999, Almanya). Alman-Avusturya edebiyatı, araştırma – inceleme, edebiyat kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. Arap dili ve edebiyatı öğrenimini tamamladıktan sonra, Ortadoğu’da birçok ülkeyi dolaştı, Fas’ta iki yıl kaldı. Yaptığı araştırmalar sonucu İslamiyeti benimseyerek Müslüman olduğu, büyük çapta tasavvuftan etkilendiği ve Cemile Bacı ismini de aldığı söylenmektedir.

İslam medeniyetinin yükselişini ve Avrupa medeniyetine etkilerini incelediği Avrupa’nın Üzerine Doğan İslâm Güneşi isimli kitabı ünlüdür. Türkiye’de büyük yankılar bulan ve çok okunan bu eser, değişik yayınevlerince “Avrupa’nın Üzerine Doğan Allah’ın Güneşi”, “Batı’yı Aydınlatan Doğu Güneşi – Allahs Sonne über dem Abendland” gibi isimlerle de yayımlanmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.