islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Altının Düştü Millet Kapalı Çarşı’ya Akın Etti

Altının Düştü Millet Kapalı Çarşı’ya Akın Etti
21 Aralık 2021 14:21
A+
A-

Dövizdeki düşüş sonrası altın fiyatları geriledi. Vatandaşlar ise sabahın erken saatlerinde altın almak için Kapalıçarşı’daki kuyumculara yoğun ilgi gördü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü Kabine toplantısı sonrası açıkladığı ekonomik tedbirler sonrası döviz kurları sert düşüş yaşadı.

Kapalıçarşı’ya gelen vatandaşlar ise döviz büroları ve kuyumcuları akın etti.

Altına Çok Yoğun Talep var

Sabahın erken saatlerinde gelen vatandaşlar düşen altına yoğun talep gösterdi.

Vatandaşlar daha çok altın almak için kuyumculara geldi. Bu fiyatların belli bir süre oturması gerektiğini söyleyen Kapalıçarşı kuyumcuları, panik haliyle vatandaşların işlem yapmamalarını tavsiye ediyor.

“Piyasalar Yoluna Girecek”

Sabah piyasaların hareketli olduğunu vurgulayan Kapalıçarşı kuyumcusu Can Güzeliş, “Altının gram fiyatı bin 30 TL’den 850 TL’ye kadar geriledi. Bunu tabi fırsat olarak değerlendiren vatandaşlarımız sabah erken saatlerde gelerek TL’de ki paralarını altına çevirdiler. Dolayısıyla altına talep oluştu. Fiyatlar yeni olduğu için makas arasında çok fark oluyor. Bu fiyatların belli bir süre oturması gerekiyor. Bizler bunu bekliyoruz. Oturduktan sonrada piyasaların yoluna gireceğini düşünüyorum. Anlık fiyatlar şu an gram altın 850 TL, çeyrek altın bin 400 TL, yarım altın ise 2 bin 800 TL’den işlem görüyor. Piyasada şu anda oynama söz konusu ama bizler öğleden sonra fiyatların oturacağını düşünüyoruz. Panik haliyle vatandaşların işlem yapmamasını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Fîyatlar Sabit Kalacak”

Açıklanan ekonomi programına dair açıklamalarda bulunan Güzeliş, “Açıklanan ekonomi programına olan güven, çok önemli. Bu güven tesis edildiği zaman ben fiyatların yükseleceğini düşünmüyorum. Tamamen bu sisteme vatandaşlarımızın güvenmesi gerekiyor. Uzun vadede fiyatların sabit olacağını düşünüyorum. Bizler açıklanan ekonomi programını çok olumlu buluyoruz. Bunu da zaten piyasalarda ki tepkiden görebiliriz” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.