Gündem

Amerika Ve Batıya Rağmen İsrail’in Hezimeti

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava ve kara saldırıları hız kesmeden sürüyor. Amerikan Wall Street Journal, İsrail’in Hamas’ı hedef aldığını fakat hedefleri doğrultusunda ilerleme kaydedemediklerini bildirdi. İsrail, Hamas’ın yüzde 20-30’unu öldürdüğünü kabul etti. Ancak, bu oran İsrail’in hedeflerinin gerisinde kaldı. WSJ, ABD istihbaratına dayanarak bu bilgiyi verdi.

Hamas, İsrail saldırılarına taktiksel bir değişiklikle yanıt veriyor. Küçük gruplar halinde savaşçıları operasyonlar düzenliyor. Bunun yanı sıra pusu kurarak İsrail’e direniyorlar. Tek savaşçılar, ölen liderlerinin yerini alıyor ve daha fazla sorumluluk üstleniyorlar.

İsrail’in Gazze’ye saldırıları 107 gündür sürüyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırıların ağır bilançosunu açıkladı. Son 24 saatte 178 kişi öldü, 239 kişi yaralandı. Enkaz altında hala insanlar var. Sivil savunma ekipleri, kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

7 Ekim’den bu yana, ölü sayısı 25,105’e yükseldi. Yaralı sayısı ise 62,681 oldu. WSJ, Hamas’ın aylarca savaşa yetecek silah ve mühimmatı olduğunu bildirdi. Buna ek olarak, WSJ’ye göre gizli bir ABD raporu, Hamas’ın kontrolü yeniden sağlamak amacıyla Gazze Şehri’ndeki polis gücünü yeniden oluşturduğuna dair kanıtlar gösteriyor.

İsrail, Hamas’ı tamamen yok etmeyi başaramadı. İsrail’li yetkililerin Hamas’ı yok etme amacına ulaşamadıklarını kabul ettikleri” aktarıldı. Hamas, hayatta kalma becerisiyle İsrail’de tartışmalara neden oldu. Gazze’deki durum, bölgede ve dünyada endişe yaratıyor. ABD’nin tahminine göre Hamas’ın Gazze’de İsrail Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik saldırılarını aylarca sürdürebilmesine yetecek kadar cephane ve silahı var. İsrail’in saldırıları, uluslararası toplumda tepki çekiyor. Gazze Şeridi’nde yaşanan insanlık dramı, acil çözüm gerektiriyor.

Bu haberler, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmanın karmaşıklığını gösteriyor. Gazze’deki durum, bölgesel ve küresel politikada önemli bir mesele olmaya devam ediyor. Her iki tarafın da stratejileri, uluslararası toplumun dikkatini çekiyor. Gazze’deki insani kriz, derinleşerek devam ediyor.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Recent Posts

  • Gündem

İrlanda’da Üniversite Öğrencilerinin Filistin’e Destek Gösterileri Sürüyor

İrlanda'da Üniversite Öğrencilerinin Filistin’e Destek Gösterileri Sürüyor Dublin College Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin’e Destek Gösterileri Sürüyor…

9 saat ago
  • Gündem

Başkan Biden’dan UCM Savcısına Eleştiri: “Bu Savcı”

Başkan Biden'dan UCM Savcısına Eleştiri: "Bu Savcı" Biden'ın Açıklamaları ve Tepkiler ABD Başkanı Joe Biden,…

9 saat ago
  • Gündem

TARİKATLAR DA DENETİMİ GEREKTİREN SİVİL ÖRGÜTLERDİR

Bilinen tarihçilerimizden Erhan Afyoncu’nun Sabah gazetesinde yayınladığı 19 Mayıs 2024 tarihli ve “Osmanlı’nın tarikatlarla ilgili…

10 saat ago
  • Gündem

İran Cumhurbaşkanı Reisi İçin Tebriz’de Cenaze Töreni Düzenlendi

İran Cumhurbaşkanı Reisi İçin Tebriz'de Görkemli Cenaze Töreni Düzenlendi Tebriz'deki Yas ve Anma Töreni Tebriz…

11 saat ago
  • Gündem

VAHDETTİN VATAN SEVER BİR KAHRAMANDI (III)

Bazen düşünüyorum da dünyada bizden başka kendi tarihine düşman başka bir millet var mıdır acaba?…

12 saat ago
  • Gündem

Hamas’tan UCM’nin Kararına Tepki: Derhal İptal Edilmeli

Hamas'tan UCM'nin Kararına Tepki: Derhal İptal Edilmeli Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han, İsrailli…

13 saat ago