islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4003
EURO
34,6587
ALTIN
2.392,12
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Amerika Ve Batıya Rağmen İsrail’in Hezimeti

Amerika Ve Batıya Rağmen İsrail’in Hezimeti
22 Ocak 2024 14:16
A+
A-

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava ve kara saldırıları hız kesmeden sürüyor. Amerikan Wall Street Journal, İsrail’in Hamas’ı hedef aldığını fakat hedefleri doğrultusunda ilerleme kaydedemediklerini bildirdi. İsrail, Hamas’ın yüzde 20-30’unu öldürdüğünü kabul etti. Ancak, bu oran İsrail’in hedeflerinin gerisinde kaldı. WSJ, ABD istihbaratına dayanarak bu bilgiyi verdi.

Hamas, İsrail saldırılarına taktiksel bir değişiklikle yanıt veriyor. Küçük gruplar halinde savaşçıları operasyonlar düzenliyor. Bunun yanı sıra pusu kurarak İsrail’e direniyorlar. Tek savaşçılar, ölen liderlerinin yerini alıyor ve daha fazla sorumluluk üstleniyorlar.

İsrail’in Gazze’ye saldırıları 107 gündür sürüyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırıların ağır bilançosunu açıkladı. Son 24 saatte 178 kişi öldü, 239 kişi yaralandı. Enkaz altında hala insanlar var. Sivil savunma ekipleri, kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

7 Ekim’den bu yana, ölü sayısı 25,105’e yükseldi. Yaralı sayısı ise 62,681 oldu. WSJ, Hamas’ın aylarca savaşa yetecek silah ve mühimmatı olduğunu bildirdi. Buna ek olarak, WSJ’ye göre gizli bir ABD raporu, Hamas’ın kontrolü yeniden sağlamak amacıyla Gazze Şehri’ndeki polis gücünü yeniden oluşturduğuna dair kanıtlar gösteriyor.

İsrail, Hamas’ı tamamen yok etmeyi başaramadı. İsrail’li yetkililerin Hamas’ı yok etme amacına ulaşamadıklarını kabul ettikleri” aktarıldı. Hamas, hayatta kalma becerisiyle İsrail’de tartışmalara neden oldu. Gazze’deki durum, bölgede ve dünyada endişe yaratıyor. ABD’nin tahminine göre Hamas’ın Gazze’de İsrail Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik saldırılarını aylarca sürdürebilmesine yetecek kadar cephane ve silahı var. İsrail’in saldırıları, uluslararası toplumda tepki çekiyor. Gazze Şeridi’nde yaşanan insanlık dramı, acil çözüm gerektiriyor.

Bu haberler, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmanın karmaşıklığını gösteriyor. Gazze’deki durum, bölgesel ve küresel politikada önemli bir mesele olmaya devam ediyor. Her iki tarafın da stratejileri, uluslararası toplumun dikkatini çekiyor. Gazze’deki insani kriz, derinleşerek devam ediyor.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

ETİKETLER: Amerikan, GAZZE, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.