islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6910
EURO
34,9201
ALTIN
2.505,20
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Amerikalı astronotun en zor görevi! Başarırsa yeni bir rekor olacak

Amerikalı astronotun en zor görevi! Başarırsa yeni bir rekor olacak

Euronews’in haberine göre; Ülkeler arasında derinleşen gerilimlerin ortasında gerçekleşecek olan bu operasyon için NASA ay sonundaki eve dönüş planlarının değişmediğini belirtiyor. Üstelik Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, fırlatmaların iptal edilmesine, sözleşmelerin bozulmasına ve Rus Uzay Ajansı ile NASA arasında sözlü gerilime yol açmış olsa bile.

Pek çok kişi Uluslararası Uzay İstasyonu’nda onlarca yıldır barışçıl şekilde devam eden gezegen dışı ortaklığın riske girmesinden endişe ediyor.

Salı günü 340 günlük ABD uzay uçuşu rekorunu kıran Vande Hei, 30 Mart’ta Kazakistan’a inmek için Soyuz kapsülünde iki Rus ile istasyondan ayrılacak. O zamana kadar astronot uzayda 355 gün kalmış olacak ve bu da ABD’nin yeni rekoru olacak. Uzayda aralıksız 438 gün ile dünya rekoru ise hala Rusya’ya ait.

İlişkiler geriliyor

Amerika’nın Salı gününe kadar rekortmeni olan emekli NASA astronotu Scott Kelly, uzun süredir Vladimir Putin’in yakın dostu olan Rus Uzay Ajansı’nın başındaki isim Dmitry Rogozin ile hukuku bulunuyordu. Ne var ki, Ukrayna’da olup bitenlere öfkelenen Kelly, uzay araştırmaları için aldığı Rus madalyasını Washington’daki Rus Büyükelçiliğine geri vermişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.