islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

“ANARŞİDEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞ”

“ANARŞİDEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞ”
15 Ekim 2023 11:00
A+
A-

Doç. Dr. Yusuf Dinç’in yeni kitabı “Anarşiden Önceki Son Çıkış; İslam İktisadı Üzerine Bir Deneme” Ketebe Yayınları’ndan çıktı.

Eser, kapitalizmin geri dönüşü olmayan son oyununun az öncesinde olduğumuzu ifade ederken yegâne çıkış olarak İslam ekonomisi üzerine fenomenolojik bir deneme sunuyor.

Eserde kapitalizmin anarşiden çalacağı bir yıkımdansa; dayanışmayı değerlerin merkezine alıp rekabeti disipline etmek için bir paradigma değişimine ihtiyaç duyulduğunu tartışılıyor.

Dinç, eserinde rekabet, mülkiyet, firmanın amacı ve ekonomi politikası gibi temel başlıklarda yeni bakış açıları getiriyor. Sosyal devlet düşüncesini sosyal toplum düşüncesiyle değiştirmeyi öneriyor.

Eserin, İslam ekonomisiyle İslam kapitalizmi arasına kalın bir çizgi çektiğini de not etmek gerekiyor.

Haşiye yazma geleneğinin bir devamı olarak görülebilecek Kitap, Türkçe’de İslam iktisadı başlığında ilk telif eser olan Prof. Dr. Ahmet Tabakoğlu’nun İslam İktisadına Giriş’inden hareketle yola çıkıyor ve yazında önemli bir yer tutuyor.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.