Dünya

AP: Ermeniler İşgal Altındaki Karabağ’a Otoyol Yapmamalı

Mirat Haber Ajansı

Avrupa Parlamentosu (AP) Erivan’ı 1990’lardan bu yana Ermenistan ve Ermeni güçlerinin işgali altındaki Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesini birbirine bağlayan bir otoyol inşa etme kararını yeniden gözden geçirmeye çağırdı. Aynı zamanda, Avrupa Parlamentosu yetkilileri açıklamalarında Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinin işgal altında olduğunu tanıdılar. Yeni karayolunun geçmesi beklenen Kubatlı ve Cebrail ilçeleri bu bölgenin bir parçasıdır.

Ermenistan hükümeti geçen yıl Ermenistan’daki Kapan şehrini ve işgal altındaki Azerbaycan bölgelerindeki Hadrut yerleşimini birbirine bağlayan 150 km uzunluğundaki otoyolun inşasına başlayacağını duyurdu. Ermenistan hükümeti geçen yıl Ermenistan’daki Kapan şehrini ve işgal altındaki Azerbaycan bölgelerindeki Hadrut yerleşimini birbirine bağlayan 150 km uzunluğundaki otoyolun inşasına başlayacağını duyurdu.  Bu ayın başlarında, işgal altındaki Dağlık Karabağ bölgesinde Ermeni sözde cumhurbaşkanı Arayik Harutyunyan, Ermenistan’ın inşaatla devam etme niyetini doğruladı. Eğer inşa edilirse, yol 2017 yılında başlatılan 300 km uzunluğundaki otoyolla birlikte Ermeni işgal yollarının ikinci örneği olacak. Önceki otoyol işgal altındaki Ağdara ve Kalbacar kasabalarını Ermenistan’ın Vardenis kasabasına bağlıyor.

Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki gerginlikler, 1990’ların başlarında dört yıllık tam ölçekli bir savaşın ardından son otuz yılda devam etmekte. Tam kapsamlı bir savaş 1994’teki ateşkese kadar sürdü ve Ermenistan’ın Azerbaycan’ın uluslararası kabul görmüş topraklarının yaklaşık yüzde 20’sini işgal etmesiyle sonuçlandı. Azerbaycan için ölü sayısı 30.000 iken, bir milyon kişi zorla evlerinden atıldı ve ülke genelinde kasabalara yerleştirildi.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

3 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

3 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

4 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago