TEKNOLOJİ

Apple’dan iPhone’da reklam hamlesi! Kullanıcıları kızdıracak

Apple’ın bugünkü reklam çalışmaları, iPhone, iPad ve Mac’teki uygulama mağazası App Store’un yanı sıra News ve Stocks (Borsa) uygulamalarının içindeki görüntülü reklamlardan oluşuyor. Ayrıca App Store’da Google benzeri arama ağı reklamları da bulunuyor. Apple yakın zamanda Major League Baseball ile yaptığı “Friday Night Baseball” anlaşması nedeniyle TV+’ın içine de reklam koydu.

IPHONE’LARA DAHA FAZLA REKLAM GELEBİLİR!

Ancak görünüşe göre şirket reklam gösterme konusunda başka çalışmalar da yapıyor. Şu sıralar iPhone 14 için çalışmalarını sürdüren Apple, iddialara göre reklamları iPhone ve iPad’inizin yeni alanlarına doğru genişletmeye hazırlanıyor.

Bloomberg’den Mark Gurman’ın haber bültenine göre Apple, Haritalar’da arama ağı reklamlarını dahili olarak test etti. Bu reklamların, bir restoran, mağaza veya yakındaki diğer işletmeler için arama yaptığınızda öneriler çıkarabileceği söylendi.

ASLINDA BİR BENZERİ VAR

Aslında Apple, App Store’da benzer bir reklamcılık modelini zaten uyguluyor. Uygulama geliştiriciler, kullanıcılar “bulmaca oyunları” veya “fotoğraf düzenleyici” gibi belirli bir kelimeyi aradıklarında kendi uygulamalarının tanıtılması için ödeme yapabiliyor. Haritalar’daki reklamlar da buna benzer bir şekilde çalışabilir. Yani işletmeler, kullanıcılar belirli terimleri aradıklarında arama sonuçlarının en üstünde görünmek için Apple’a ödeme yapabilir. Örneğin, bir Japon restoranı, kullanıcılar “suşi” için arama yaptığında çıkan sonuçların en üstünde yer almak için para ödeyebilir.

DAHA DÜŞÜK FİYATLI BİR ÜYELİK Mİ GELECEK?

Mark Gurman, “iPhone üreticisinin sonunda arama ağı reklamlarını Haritalar’a getireceğine inanıyorum. Ayrıca muhtemelen onları Apple Books ve Apple Podcast’lere de ekleyecek.” ifadelerini kullandı. Gurman, Apple TV+ için de bir reklam iddiası ortaya atarak, şirketin, hem Netflix hem de Disney+’ın bu yılın sonuna kadar yapmayı planladığı daha düşük fiyatlı ancak reklamlı bir plan oluşturmayı tercih edebileceğini söyledi.

Apple, geçtiğimiz eylül ayında, Meta ve Snap gibi sosyal platformlara sahip şirketlere milyarlarca dolara mal olan kendi Uygulama Takibi Şeffaflığı (ATT) politikasını hayata geçirmişti.

Böylece kişiselleştirilmiş reklam başta olmak üzere, uygulamaların kendilerini takip etmeye izin verip vermediklerini kullanıcılara sormaya başlamıştı.

Recent Posts

  • Gündem

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı: "Meydan Okumak Benim Hayat Sembolüm" Bir Kız Çocuğunun Cesareti Gazze'den…

14 saat ago
  • Gündem

Yahya Sinwar Kimdir?

Yahya Sinwar Biyografisi Yahya Sinwar (Arapça: يحيى السنوار, D.T 1962), Yehya Sinwar olarak da bilinir,…

14 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Kıtlık Kabusu: İsrail Sınır Kapılarını Kapattı

Gazze'de Kıtlık Kabusu: İsrail Sınır Kapılarını Kapattı Gazze Şeridi'nde Kıtlık Tehdidi Yeniden Gündemde Gazze Şeridi'ndeki…

15 saat ago
  • VİDEOLAR

FETVA İSTE “Kabir Azabı”

16 saat ago
  • Gündem

BAŞ ÖRTÜLÜ HAKİM LAİKLİĞE AYKIRIDIR

Önce 17 Mayıs 2024 tarihli haberi okuyalım: {Başörtülü Hakimeyi reddetti... Gerekçe Laikliğe aykırılık. Ankara 1'inci…

16 saat ago
  • Gündem

PUT KRAVAT

Odatv yazarlarında Hurrem Elmascı Cumhurbaşkanımızın taktığı son kravatın desenlerini pek beğenmiş ve sırası gelmişken kravatın…

17 saat ago