islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3372
EURO
35,0918
ALTIN
2.308,16
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Arap Gençlik Kart Borcu Altında, Kaçmak İstiyor

Arap Gençlik Kart Borcu Altında, Kaçmak İstiyor

Mirat Haber Ajansı

Arap Gençlik Araştırması 2020, 18-24 yaş arası her 10 kişiden dördünden fazlasının, yani yarıya yakınının, kendi ülkelerinden göç etmeyi düşündüğünü ortaya çıkardı. 17 ülkeden 4.000 Arap genci ile görüşülen ve Salı günü yayınlanan anket, ankete katılan tüm Arap gençlerinin yüzde 42’sinin başka bir ülkeye göç etmeyi düşündüğünü ve yüzde 15’inin aktif olarak ayrılmaya çalıştığını ortaya koydu. Doğu Akdeniz bölgesi yüzde 63 ile en çok göç etmek isteyen gençlere sahip. Lübnan’da bu rakam yüzde 77‘lere çıkmakta. Araştırma, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikler gibi zengin Körfez ülkelerindeki gençlerin göç etmek istemediği ortaya çıktı.

Anket, zayıf yönetim, yaygın yolsuzluk ve yaygın ekonomik başarısızlıktan kaynaklanan hayal kırıklığının, birçok gencin göç etmeyi düşünmesinin nedenleri arasında olduğunu ortaya koydu. Arap gençlerinin toplam yüzde 77’si ülkelerinde yolsuzluk olduğunu söyledi. COVID-19 salgını ekonomik zorlukları daha da kötüleştirdi ve ankete katılan gençlerin yüzde 20’si salgın başladığından beri kendilerinin veya bir aile üyesinin işini kaybettiğini söyledi. Genel olarak Arap gençlerinin yüzde 72’si iş bulmanın daha zor olduğunu düşündüklerini söyledi. İş bulmanın zor olduğunu söyleyen en yüksek genç sayısı Lübnan’da (yüzde 91) ve Ürdün’de (yüzde 90). Ankete katılanlardan Arap gençlerinin yüzde 35’inin kredi kartı başta olmak üzere kişisel borçlar içinde olduğunu bildirildi. Bu yüksek oran 2019’daki yüzde 21’den neredeyse iki kata çıkan bir sıçrama.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.