Areda Survey Türkiye’de İnsanların En Çok Neden Korktuğunu Araştırdı

2021 pandemi, doğal afetler, küresel ekonomik kriz ve birçok konuda tüm dünyanın sınandığı bir sene oldu. Araştırma şirketi Areda Survey, günlük kaygıların çoğaldığı bu dönemde, Türkiye’de insanların en çok korktuğu başlıkların ne olduğu sorusuna cevap aradı. Araştırmada katılımcılara “En büyük korkunuz nedir” sorusu yöneltildi ve yüzde 51,8 ile “sevdiklerimi kaybetmek” cevabı ilk sırada yer aldı.

Areda Survey, Türkiye’yi temsil eden bin 100 kişiyle yaptığı araştırmada Türkiye’de insanların sırasıyla en fazla korktuğu diğer başlıklar ise, yüzde 13 ile günaha girmek, yüzde 9,4 ile yoksul kalmak, yüzde 8,2 ile iftiraya uğramak, yüzde 4,3 ile doğal afetler sebebiyle zarar görmek ve yüzde 3,6 ile başarısızlık, yüzde 2,2 yalnız kalmak olarak sıralandı.

Yüzde 51,8 Oranı ile İnsanlar Sevdiklerini Kaybetmekte Korkusu Yaşıyor

Araştırmaya göre, Türkiye’de insanların en fazla korktuğu konuların başında yüzde 51,8 oranı ile “sevdiklerini kaybetme” korkusu yer alıyor.

Uzmanlara göre olumsuz düşüncelerin temelinde çoğu zaman insanların içinde gelişip büyüyerek hayatlarını kontrol altına alan korkuları yatıyor.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

23 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

23 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

24 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

2 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

2 gün ago