islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5861
EURO
34,7910
ALTIN
2.509,72
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

ASELSAN Üretimi X-Ray Cihazı Kullanıma Girdi

ASELSAN Üretimi X-Ray Cihazı Kullanıma Girdi
27 Aralık 2021 13:17
A+
A-

Yerli olarak milli imkanlarla üretimi gerçekleştirilen ARIN X-ray bagaj kontrol cihazlarının, Gaziantep Havalimanı’nda kullanımına başlandı.

Gaziantep Havalimanı’nda yerli ve milli imkanlarla üretimi gerçekleştirilen X-ray bagaj kontrol cihazı, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından incelendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, inceleme esnasında ürünün özellikleri hakkında bilgi edindi.

Yeni geliştirilmiş cihazlar, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne Gaziantep Havalimanı’nda kullanılmak amacıyla 18 adet olarak bırakıldı.

“MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNDE BİR BAŞARI HİKAYESİ DAHA”

İnceleme esnasında Erdoğan’a eşlik eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bugün Twitter hesabı üzerinden konuya yönelik ‘tebrik’ paylaşımı yaptı.

Bakan Mustafa Varank, “Milli Teknoloji Hamlesi yolunda bir başarı hikayesi daha! Milyonlarca dolar cari açık verdiğimiz tamamı ithal x-ray cihazları artık yerli olarak üretiliyor. Tebrikler.” ifadelerini kullandı.

KISA SÜREDE GELİŞTİRİLDİ

X-ray bagaj kontrol cihazları; havaalanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, devlet binaları gibi çok sayıda kurumun güvenliğinin tesis edilmesinde kritik önem taşıyor.

ASELSAN ve HTR’nin yerli olarak milli imkanlarla 11 ay gibi kısa zamanda geliştirdiği ARIN X-ray bagaj kontrol cihazları, etkin atom numarasına göre organik, inorganik, metal madde ayrımı ve 6 renkli gösterim gerçekleştirebiliyor.

OTOMATİK PATLAYICI TESPİTİ, YÜKSEK YOĞUNLUK ALARMI…

Cihazlarda otomatik patlayıcı tespiti, yüksek yoğunluklu bölgeyi görüntüleme, yüksek yoğunluk alarmı, yoğunlukta zoom kabiliyeti (renkli ve siyah beyaz), organik sıyırma, otomatik geometrik ve radyometrik düzeltme fonksiyonu, tünel giriş-çıkışlarının kamerayla izlenmesi ile genişletilebilir kurgusal tehdit kütüphanesi kabiliyetleri mevcut.

Proje kapsamında, Tokat Havalimanı yeni terminal binasına da 12 adet ASELSAN ARIN X-ray bagaj kontrol cihazının 2022’de gönderilmesi öngörülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.