SAĞLIK

Aşı, Covid 19’dan Kaç Ay Koruyor?

Koronavirüs salgınına karşı aşı yapalım mı yapmayalım mı tartışması sürerken, uzmanlar, bu aşının insanı kaç ay koruduğunu açıkladılar.

Uluslararası sağlık kuruluşlarının ümmünologların yaptıkları deneysel çalışmalarda bir doz aşının  vücudu en az altı ay boyunca COVID-19’dan koruduğunu ortaya koydular.

İmmünolog Nikolai Kryuchkov, medyaya verdiği bilgilendirme konuşmasında en son araştırmanın tamamlanmasından sonra yeniden aşılama zamanlamasının nasıl değişebileceğini önerdi.
Diğer yandan koronavirüs aşısı ile ilgili bir bilgi de Rus Sağlık Bakanlığı’ndan geldi.
Rusya Sağlık Bakanlığı, “ilk aşılamadan altı ay sonra koronavirüs enfeksiyonuna karşı yeniden aşı yapılmasını önerdi. Bu süre, insan kanındaki antikor seviyesindeki kademeli bir düşüşle açıklanıyor. Ancak araştırmalar, bazı insanlarda aşılamadan altı ay sonra bile COVID-19’a karşı bağışıklığın oldukça güçlü olduğunu gösteriyor”, dedi.
“En son veriler,  Yeniden aşılamanın ertelenebileceği nispeten yüksek antikor seviyeleri olduğunu gösteriyor.
İmmünolog, yeterli miktarda veri toplanırsa, bazı insanların aşılama veya hastalıktan altı değil, dokuz ay sonra yeniden aşılanabileceğini söyledi.
“Artık standart bir yeniden aşılama dönemi var – bu altı ay. Hatta altı ila yedi ay olduğunu söyleyebilirim, çünkü bir kişinin altı aylık sürenin bittiği gün aşı yaptırmak zorunda kalmasına gerek yok. Bazıları için kronik hastalıkları olmayan genç ve sağlıklı insanlar, büyük olasılıkla mezun olduktan sonra araştırma koruma süresi daha da uzun olacak, belki sekiz veya dokuz ay, “- Nikolai Kryuchkov’a inanıyor.
Aşı, koronavirüs enfeksiyonu riskini azaltmanın ve ciddi hastalıkları önlemenin kanıtlanmış tek yoluolduğu belirtiliyor.

Recent Posts

  • Gündem

Filistin Asıllı İsveçli Şarkıcı, Eurovision Yarı Finalinde Kefiyeyle Sahne Aldı

Filistin Asıllı İsveçli Şarkıcı, Eurovision Yarı Finalinde Kefiyeyle Sahne Aldı Eurovision Şarkı Yarışması'nın ilk yarı…

42 dakika ago
  • Gündem

Macklemore Filistin İçin Şarkı Yaptı Bizim Sanatçılarımız(!) Nerede?

Macklemore Filistin İçin Şarkısı Yaptı Bizim Sanatçılarımız(!) Nerede? Macklemore'dan Filistin İçin Destek Şarkısı: 'Hind's Hall'…

2 saat ago
  • Gündem

SONER YALÇIN’IN İSTEDİĞİ DİN DE ALLAH İLE UYUTAN ŞERİATSİZ İSLÂM DEĞİL Mİ ?

Soner Yalçın’ın (sonery@odatv.com) 07 Mayıs 2024 tarihli yazısını okuyunca bildiğim hikayeyi hatırladım: İki büyük kumarcıdan…

3 saat ago
  • Ekonomi

KAPİTALİST EKONOMİ ÇÖKMEK ÜZERE/ TBMM GÖREVE

Bizde üniversite ve hayata hakim olan ekonomistler kapitalizme şartlanmışlardır. Siz, siz olun onları dinlemeyin ve…

4 saat ago
  • Makale

DAHA İYİ BİR ANNE OLMAK İSTİYORSAK

Severek okuduğum bir köşe yazarı annelerin üzerine çok gidildiğinden bahsetmiş.21.yy annesinin çok yalnız olduğundan, sürekli…

4 saat ago