islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Aşı, Covid 19’dan Kaç Ay Koruyor?

Aşı, Covid 19’dan Kaç Ay Koruyor?

Koronavirüs salgınına karşı aşı yapalım mı yapmayalım mı tartışması sürerken, uzmanlar, bu aşının insanı kaç ay koruduğunu açıkladılar.

Uluslararası sağlık kuruluşlarının ümmünologların yaptıkları deneysel çalışmalarda bir doz aşının  vücudu en az altı ay boyunca COVID-19’dan koruduğunu ortaya koydular.

İmmünolog Nikolai Kryuchkov, medyaya verdiği bilgilendirme konuşmasında en son araştırmanın tamamlanmasından sonra yeniden aşılama zamanlamasının nasıl değişebileceğini önerdi.
Diğer yandan koronavirüs aşısı ile ilgili bir bilgi de Rus Sağlık Bakanlığı’ndan geldi.
Rusya Sağlık Bakanlığı, “ilk aşılamadan altı ay sonra koronavirüs enfeksiyonuna karşı yeniden aşı yapılmasını önerdi. Bu süre, insan kanındaki antikor seviyesindeki kademeli bir düşüşle açıklanıyor. Ancak araştırmalar, bazı insanlarda aşılamadan altı ay sonra bile COVID-19’a karşı bağışıklığın oldukça güçlü olduğunu gösteriyor”, dedi.
“En son veriler,  Yeniden aşılamanın ertelenebileceği nispeten yüksek antikor seviyeleri olduğunu gösteriyor.
İmmünolog, yeterli miktarda veri toplanırsa, bazı insanların aşılama veya hastalıktan altı değil, dokuz ay sonra yeniden aşılanabileceğini söyledi.
“Artık standart bir yeniden aşılama dönemi var – bu altı ay. Hatta altı ila yedi ay olduğunu söyleyebilirim, çünkü bir kişinin altı aylık sürenin bittiği gün aşı yaptırmak zorunda kalmasına gerek yok. Bazıları için kronik hastalıkları olmayan genç ve sağlıklı insanlar, büyük olasılıkla mezun olduktan sonra araştırma koruma süresi daha da uzun olacak, belki sekiz veya dokuz ay, “- Nikolai Kryuchkov’a inanıyor.
Aşı, koronavirüs enfeksiyonu riskini azaltmanın ve ciddi hastalıkları önlemenin kanıtlanmış tek yoluolduğu belirtiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.