islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5111
EURO
34,9079
ALTIN
2.434,99
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

“ATATÜRK PORTRESİ NEDEN YOK?” KAVGASI

“ATATÜRK PORTRESİ NEDEN YOK?” KAVGASI
21 Ağustos 2023 11:00
A+
A-

İzmit’te Kocaelispor-Manisa FK maçında stada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın posterleri asılıp Kamal Atatürk’ün posterinin asılmayınca Sol Kamalist yayın organları kıyameti kopardı.

Atatürk üzerinden ülkemiz insanını derin bir ayrıştırma yapmayı kendine ilke edinen Sol Kamalist basının bu yaygarası nedeniyle, Kocaelispor yönetimi açıklama yapmak durumunda kaldı.  “Atatürk’e olan bağlılıklarını” dile getiren Kocaelispor yöneticileri, bu açıklamayla  Sol-kamalist basının hedefinden kurtulup kurtulamayacağını bilemiyoruz ama bildiğimiz bir gerçek var ki, Kamalistler Atatürk’ü siyasi çıkarlarına payanda yapmaya devam edecekler.

HABER YORUM

Sol Kamalist basının ve özellikle de CHP’nin Atatürk üzerinden halkı baskılaması ve heykel yapmayı hizmet olarak görmesi, birçok kesim tarafından “Yeter artık” yorumlarına ve serzenişlerine neden oluyor.

Sol Basında, bir maçta Atatürk portresinin asılmaması bu denli sorun olmasına rağmen, Chp’li Belediyelerde bütün işlerin bırakılıp sedace büst ve heykel yapılması hiç konu edilmiyor.

Bunun en son örneği de Bilecik de yaşandı. Göreve geldiği ilk günden itibaren Fox heykelinin yapımı için 15 ay uğraşan CHP’li belediye, kanalizasyon sorunlarıyla bile ilgilenmedi. Şu anda Bilecik merkezde ağır bir kanalizasyon kokusu şehri sarmış ve insanlar bu kokuyla yaşamaya mecbur bırakılmış durumda.

Heykel ve Atatürk portresini öncelikli hizmet olarak gören bu zihniyet, diğer önemli hizmetleri ötelemekten çekinmiyor.

Daha önceki yazılarımızda dile getirmeye çalıştığımız gibi, Atatürk’ü peygamber hatta ilah yerine koyan Edebiyatçıların(!) olduğunu biliyoruz. Heykel yapımı ve Kamal Atatürk’ü ilahlaştıranları düşündükçe aklımıza şu ayeti kerime geliveriyor.

“ Şunu iyi bil ki, gönülden ve kayıtsız şartsız bir itaate lâyık olan, yalnızca Allah’tır! Fakat kendilerine O’nun yanı sıra boyun eğmeye lâyık birtakım dostlar edinen müşrikler, bu çirkin davranışlarını güya mazur göstermek için, “Biz bu putlara, doğaüstü güçlere, tanrısal nitelikler yakıştırdığımız dînî ve siyâsî önderlere ve büyük insanlara, sadece bizi Allah’a yakınlaştırsınlar diye tapıyoruz! Biz âciz kullar doğrudan Allah’a yalvarmak yerine, O’na bizden daha yakın olanlar aracılığıyla kulluk ediyoruz!” derler. Oysa Allah, sırf etrafındaki yakın “dostlarını” memnun etmek için ve onların aracılığıyla ihsanlarda bulunan, aksi takdirde kimseye bir şey vermeyen cimri bir ilâh olmadığı gibi, yönetimi altındaki insanların kalbinden geçenleri bilmeyen, bu yüzden de aracılara muhtaç olanlar gibi âciz de değildir. Hiç kuşkusuz Allah, bu inkârcıların anlaşmazlığa düştükleri bütün tartışmalı konularda, Hesap Günü aralarında hükmünü verecektir! Doğrusu Allah, hem kendisine, hem de diğer insanlara karşı yalan söyleyen ve kendisine bahşedilen bunca nîmetlere karşı nankörlük eden kimseleri,nihâî anlamda başarıya ve kurtuluşa ulaştırmaz, doğru yola iletmez!” (Zümer suresi 3)

MİRATHABER.COM