islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

“ATATÜRK’ÜN HATIRASINA SAYGISIZLIK” HABERİ

“ATATÜRK’ÜN HATIRASINA SAYGISIZLIK” HABERİ
23 Eylül 2023 11:39
A+
A-

OdaTV’de yayınlanan haberi okuyalım.

29 Ekim yaklaşırken Atatürk’ün hatırasına bir saldırı daha

Açılışına 1 Kasım 1934’te Mustafa Kemal Atatürk’ün katıldığı ve yapılmasını özellikle istediği Ankara’nın Kızılay Meydanı’nda bulunan Güvenpark anıtı ateşe verildi.

Açılışına 1 Kasım 1934’te Mustafa Kemal Atatürk’ün katıldığı ve yapılmasını özellikle istediği Ankara’nın Kızılay Meydanı’nda bulunan Güvenpark anıtı ateşe verildi.

Güvenpark’ta bulunan anıtı yakmaya çalışan şahıs kısa sürede yakalandı. Anıtı ateşe vermeye çalışan şahsın akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edildi.

Ateşi söndüren ekipler, anıtı temizledi.

HABER YORUM

Oda Tv başta olmak üzere Sol-Kamalist basın, 5816’ya sırtını dayayarak bunu hep yapıyor. Şunu ifade etmekte fayda var ki, aklı başında olan hiç kimse, gidip Ankara gibi bir kentin ortasında Kızılay Meydanında Atatürk anıtını ateşe verme cehaleti göstermez. Bunu yapan ya meczuptur ya da provokatör.

Bizde büstlere yapılan saldırılar yeni değildir. Ülkemizde Atatürk büstlerine saldırılar neticesinde, bütün karşı çıkmalara rağmen 25 Temmuz 1951 tarihinde 5816 sayılı “Atatürk’ü koruma kanunu” çıkartılmıştır. Yani bir nevi Atatürk’ü Koruma kanununu çıkarmak için provokatif eylemler düzenlenmiş, neticede de dünyada eşi benzeri olmayan bir kanun yürürlüğe konulmuştur. Gelin bu gerçeği, TBMM kayıtlarına da giren dönemin Konya Milletvekilinin konuşmasından öğrenelim

‘Heykellere saldırıları, bu kanunun çıkmasını isteyenler yapmaktadır’
Fahri Ağaoğlu TBMM’de “Atatürk’ü Koruma Kanunu” müzakere edilirken yasa ile ilgili ilginç bir tespitte bulunur. Yasanın çıkarılma gayesi, Atatürk’ün heykellerine ve büstlerine yapılan saldırılardır. İşte Ağaoğlu bu saldırıların, bu kanunun çıkmasını isteyenler tarafından gerçekleştirildiğini ileri sürer. (a.z.s.53) Bu tasarı meclise gelir gelmez bütün saldırılar durmuştur. Saldırıları gerçekleştirenler cahil kimseler değildir. Bu tertibi yapanların gayesi ise demokrasi inkılabını baltalamaktır.

Kızılay meydanında ki olay da eğer bir meczup eliyle yapılmadıysa, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılı olması da göz önünde bulundurularak değerlendirilmeli, provokasyon amacıyla yapılabileceği gözden kaçırılmamalıdır.

MİRATHABER.COM

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.