Atlantic Council,Türk İHA’sını Analiz Etti

ABD’li düşünce kuruluşu Atlantic Council, Türk SİHA’larının Rusya’yı Ukrayna’yı işgalden caydırabileceğine yönelik analiz yayımladı. Makaleyi, Letonya Savunma Bakanı Artis Pabriks sosyal medya hesabından paylaştı. Letonyalı bakan Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyarette “Bayraktar TB2’yi umarım çok geçmeden Letonya’da görürüz” demişti.

Türkiye’deki temasları kapsamında Baykar’ı ziyaret eden ve Bayraktar TB2’yi inceleyen Letonya Savunma Bakanı Artis Pabriks, “Umarım çok yakında Letonya’da görürüz” demişti. Bayraktar TB2’lere olan ilgilerini gizlemeyen Letonyalı bakan, sosyal medya hesabından Türk İHA’larının Rusya-Ukrayna krizinde belirleyici olacağına yönelik bir analizi paylaştı.

“Türkiye, Ukrayna-Rusya karşıtlığında dengeyi bozabilir”

ABD’li düşünce kuruluşu Atlantic Council’in internet sitesinde, Atlantic Council Türkiye Ofisi Direktör Yardımcısı Grady Wilson imzasıyla ve “Türkiye, Ukrayna-Rusya karşıtlığında dengeyi bozabilir” başlığıyla yayımlanan haberde şöyle deniyor:

NATO üyesi ülke var: Türkiye

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupalı müttefikleri Rusya’yı tekrar Ukrayna’yı işgal etmekten caydırmak için uğraşırken, doğrudan askeri güç kullanımı masadan kalkmış görünüyor. Yine de son yıllarda bu taktiği kullanarak Kremlin’i barış için ikna eden bir NATO üyesi ülke var: Türkiye.

“Yenilikçi drone tabanlı taktik”

Ankara, Kiev’le savunma iş birliğini ikiye katlayarak ve Rusya’yı kızdıran düzinelerce Bayraktar TB2 insansız hava aracının (İHA) satışını sürdürmeye kendini yeniden adayarak çıtayı yükseltiyor. Türkiye’nin yenilikçi drone tabanlı taktiklerinin yıkıcı etkisine tanık olan Rusya’nın endişelenmek için pek çok nedeni var.

“tTam bir oyun değiştirici”

Bilim adamı Francis Fukuyama’nın yakın zamanda gözlemlediği gibi, Ukrayna’nın Türk İHA’larını kullanması “tam bir oyun değiştirici” olabilirken, Royal United Services Institute düşünce kuruluşundaki analistler, Türkiye’nin kitlesel insansız hava aracı ve topçu saldırılarının muharebe tankını bile modası geçmiş hale getirebileceğine inanıyor.

 

Recent Posts

  • VİDEOLAR

BİR AYET BİR HADİS “Adaletli Olun!”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

5 dakika ago
  • Makale

KUR’AN’I ANLAMAK

İslam dini adına çok şey yazılmaktadır. Özellikle Ramazan ayı geldiği zaman TV kanallarında, camilerde ve…

45 dakika ago
  • Gündem

UZUN ÖMÜR ŞANSLA DEĞİL KADERLEDİR

Liverpool'da 1912 yılında dünyaya gelen ve "en yaşlı erkek" unvanına sahip olan Tinniswood, kendisi kadar…

46 dakika ago
  • Makale

Hukuk Sistemi, Değer ve Geleneklere Aykırı Olmamalı

Hukuk, toplum hayatını düzenleyen bir sistem olarak kabul edilmektedir. Burada hukukun toplum hayatına ve bu…

1 saat ago
  • Gündem

ERDOĞAN’IN  BİR EKSİKLİĞİ DE SPORA İLGİSİ Mİ?

Muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesi mezunudur. Kendisi İmam hatip mezunlarının en iyi…

1 saat ago
  • Makale

GAZZE BENDEDİR, BEN GAZZEYİM…

Gazze’ye kadar “ nasıl olsa biz Müslümanız diyor ve kelimeyi tevhidi dilden düşürmüyorduk. Oysa çok…

2 saat ago