islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5245
EURO
34,8905
ALTIN
2.435,28
BIST
9.752,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Avrupa ile Rusya Arasında Yeni Kriz

Avrupa ile Rusya Arasında Yeni Kriz

Almanya ile Rusya arasında Basın kuruluşları üzerinden yürütülen istihbarat savaşında Avrupa Birliği her zamanki gibi çifte standart bir tutum takındı. Almanya’nın Rus medyasının ofislerini kapatmasına sesini çıkarmayan AB, Rusya’nın mukabelede bulunmasına tepki gösterdi.

Arupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın bu iki yüzlü tepkisine Rusya’dan sert yanıt geldi. Rusya, AGİT’i çok açık bir dille iki yüzlü olduğunu vurguladı.

Almanya’nın Rus medyasının çalışma iznini iptal ederek ofislerini kapatmasına karşılık Rusya’nın da Alman İstihbarat Servisi BND’nin kontrolünde bulunan DW medyanın Rusya ofisini kapatması olayı yeni bir kriz olarak gündemdeki yerini aldı.

Rusya’nın AGİT’teki daimi misyonu, göreve yönelik açık bir seçici yaklaşım ve durumun değerlendirilmesinde tamamen profesyonellikten uzak ve açık siyasi önyargının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Rus tarafı, AGİT’in Medya Özgürlüğü Temsilcisi Teresa Ribeiro’nun Rusya’nın Almanya’da RussiaToday DE yayın yasağını takiben Rusya’nın Deutsche Welle (DW) medya şirketine karşı aldığı yanıtlar hakkındaki yorumuna öfkeli bir tepki vererek şunları söyledi:

“AGİT Basın Özgürlüğü Temsilcisi Teresa Ribeiro’nun Rus tarafının Deutsche Welle’ye karşı aldığı yanıt önlemleri hakkındaki yorumunu öfkeyle okuduk.”

Rusya’nın AGİT Daimi Misyonu tehkisini şöyle sürdürdü:

“Temsilci, Almanya’nın imzacısı olduğu Avrupa Sınır Ötesi Televizyon Sözleşmesi’nin ilkelerini açıkça göz ardı eden Alman makamları tarafından Örgüt’ün ifade özgürlüğü ve bilgiye erişim özgürlüğüne ilişkin temel ilkelerinin açıkça ihlal edilmesine göz yummayı tercih etti. Ancak Rusya’nın tepki tedbirlerine karşı sesini yükseltmekten çekinmedi.”

ALMAN MEDYASI ALMAN İSTİHBARATINA MI ÇALAŞIYOR

Demokrasi, İnsan Hakları, Fikir Özgürlüğü gibi insana hoş gelen bir çok kavramları kullanan Almanya, ülkesinde basına nefes aldırmıyor adeta. Ülkedeki bütün basın kuruluşlarının Alman İstihbarat Servisi BND’nin talep ve direktifleri konusunda yayın yapma zorunlulukları olduğu belirtiliyor.

Almanya’da hükûmet veya devlet aleyhinde olan kitlesel gösterilerde bile Alman devleti, bölgeyi elektronik duvarla örerek telefon, telekomünikasyon ve internet bağlantısını tamamen kapatarak dünyanın olaylardan haberdar olmasını engelliyor.

Nazi geleneğinden gelen Almanya, devletin işleyişi ve rejim muhaliflerine davranışı konusunda Hitler ve Stalin uygulamalarını birebir uyguluyor.

Alman devleti, rejime muhalefet eden ve özgürlük talebinde bulunan Baader Meinhof adlı sol örgüt yöneticilerinin tamamını bir gece cezaevinde infaz etmiş ve bunu dünyaya “intihar” olarak duyurmuştu. Uluslararası doktorlar heyetinin cesetler üzerinde inceleme yapmasına izin vermediği gibi, cesetler çürüyüp izleri gidene kadar gömüldükleri mezarlığın etrafında 24 saat esasına dayalı güvenlik nöbeti tutturmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.