islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Avrupa Konseyi’nin Türkiye’ye Çağrısı: Demirtaş’ı Serbest Bırakın

Avrupa Konseyi’nin Türkiye’ye Çağrısı: Demirtaş’ı Serbest Bırakın
3 Aralık 2021 16:55
A+
A-

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, sadece Gezi Kalkışması’nın finansörü Osman Kavala’nın değil aynı zamanda tutuklu olan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın durumuna yönelik açıklamada bulundu. İşini gücünü bırakan Konsey, Türkiye’ye çağrıda bulunarak, “Demirtaş’ın serbest bırakılmasını güçlü bir şekilde talep ediyoruz.” sözlerini kullandı.

İşini gücünü bırakan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, bütün mesaisini terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi için kullanıyor.

Türkiye’ye ayar vermeye çalışan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, terör sevici Demirtaş’ın en kısa zamanda serbest bırakılması amacıyla Türk yetkililere bir defa daha çağrıda bulundu.

AİHM, Demirtaş’ın Avukatlığını Yapıyor

Terörü ve teröristi koruma kollama görevine yeltenen  Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Selahattin Demirtaş’ın da avukatlığını yaparak Aralık 2020’de Demirtaş’ın tutuklanması ve mahkeme öncesi gözaltında bulundurulması sürecinde haklarının birçok defa ihlal edildiği kararını vermişti.

AİHM, Demirtaş’ın tutukluluğunun çoğulculuk ve demokratik toplumların siyasi ifade özgürlüğünü kısıtladığını ifade ederek tutuklu HDP’lilerin de bir an önce serbest bırakılması gerektiğine hükmetmişti.

Bakanlar Komitesi’nin açıklamasında, “Anayasa Mahkemesi’nin Demirtaş’ın başvurusunu incelemeyi, en kısa sürede ve AİHM’nin ilkeleriyle ve kararlarının esaslarıyla en uyumlu olacak şekilde tamamlayacağını ümit edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Gezi Kalkışması’nın Finansörü İçin de Karar Alındı

AİHM aynı zamanda Osman Kavala için ihlal kararı aldı. AİHM’in kararının ardından Komite, Gezi Kalkışması’nın finansörü Osman Kavala için Türkiye’ye karşı yaptırım prosedürünü başlatma kararı aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.