Avrupalı gençler, “tanrısız mutlu olabilirim” diyor

Avrupa ülkelerinde yaşayan gençler arasında yapılan bir araştırmaya göre katılımcıların yüzde 85’i için din hayatta hiç bir rol oynamıyor.

Yaklaşık bir yıl süreyle yapılan‚ ‘Generation What‘ isimli araştırma Avrupalı gençlerin dinî algılama biçimleri hakkına ilginç sonuçlar ortaya koydu. Nisan 2016 ve Mart 2017 tarihleri arasında internet üzerinden 35 ülkeden yaklaşık bir milyon kişinin katıldığı araştırmanın analizi, 10 Avrupa ülkesinden 200 bin kişinin verdiği cevaplar baz alınarak analiz edildi. Araştırmaya göre, yaşları 18 ile 34 arasında değişen 200 bin gencin yüzde 85’i Tanrıya inanmadan mutlu olabileceklerini düşünüyor.Katılımcıların yüzde 86’sı ise Hıristiyan dinî kurumlara ya çok az güven duyduklarını, ya da hiç güvenmediklerini beyan etti. Araştırmaya katılan ülkelerin tamamında dinî kurumlara yüzde yüz güveniyorum diyenlerin oranı yüzde 3’ü geçmedi.

“Geleceğe olumlu bakıyor musunuz?” sorusuna gençlerin % 43’ü’hayır’ olarak cevap verdi. Araştırmada siyaset, yaşam, cinsellik vs gibi konular içeren 149 soru bulunuyor.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

9 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

9 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

10 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago