Gündem

Azerbaycan Şehitlerini Yolcu Ediyor

Azerbaycan’da bir askeri helikopterin Karaheybet hava eğitim alanında inişe geçerken kaza yapması sonucunda çoğu rütbeli olan şehit 14 asker için tören yapıldı.

Bakü’de bulunan Serhatçi Spor Merkezi’nde düzenlenen törene, Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetleri Başkanı Orgeneral Elçin Guliyev, Askeri Başsavcı Hanlar Veliyev, Bakü Valisi Eldar Azizov, şehit yakınları ve vatandaşlar katılım sağladı.

Törende, şehitlerin Azerbaycan bayrağına sarılı tabutları alana getirildi. Saygı duruşunda bulunulmasından ve Azerbaycan Milli Marşı’nın okunmasından sonra şehitlerin öz geçmişi okundu.

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetleri Başkanı Orgeneral Guliyev, şehit askerlerin 2. Karabağ Savaşı’nda da görev aldığını, silah arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi.

Guliyev, şehitlerin aile ve yakınlarına taziye dileklerinde bulunarak, kahraman silah arkadaşlarını hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade etti.

Törenin sonunda ise şehit yakınları tabutlara sarılarak gözyaşı döktü.

Şehitlerin naaşları, silah arkadaşları tarafından omuzlarda taşınarak 2. Şehitler Hiyabanı’nda defnedilmek üzere araçlara konuldu.

Karaheybet Hava Eğitim Alanında İnişe Geçerken Kaza Yapmıştı

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetlerine ait Mi-17 tipli askeri helikopter dün Hızı bölgesindeki Karaheybet hava eğitim alanında inişe geçerken kaza yapmıştı.

Kazada, 1 albay, 1 yarbay, 5 binbaşı, 4 yüzbaşı, 2 teğmen ve 1 teknik çalışan şehit olmuş, 1 yarbay ve 1 yüzbaşı ise yaralanmıştı.

Recent Posts

  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR IV

“Kibre kapılmadan, israfa düşmeden yiyin, için, giyinin, yardım edin” Ev Tefrişi, Konuşma, Ömür ve Kamu…

2 dakika ago
  • Gündem

IMF, Suudi Arabistan’da Riyad Ofisini Açıyor

Ekonomik çeşitliliği ve uluslararası iş birliğini artırmayı amaçlayan bir adım olarak IMF , Suudi başkentinde…

1 saat ago
  • Makale

ÖĞÜDE İHTİYAÇ DUYMAK YA DA DUYMAMAK

Günümüzde bazı  kişilerin,  özellikle de  hedonizmin etkisinde kalan  ve bu nedenle de    kurallara ve özellikle…

1 saat ago
  • Gündem

Balığı Uçmaya Kuşu Yüzmeye Zorlamayacak Bir Eğitim Sistemi…

Balığı Uçmaya Kuşu Yüzmeye Zorlamayacak Bir Eğitim Sistemi lazım. İlkönce haberimizi okuyalım: CHP'li Milletvekilleri, MEB…

17 saat ago
  • Gündem

ERDOĞAN – ÖZGÜR GÖRÜŞTÜ MÜ GÖRÜŞTÜRÜLDÜ MÜ?

Türkiye Cumhuriyeti, anayasası ile kendisini tanımlamıştır ve ülkemizde bütün yapılanmalar anayasaya göredir. Bu yapıyı bir…

18 saat ago
  • Gündem

ABD Polisi UCLA Kampüsünde Filistin Dayanışma Kampını Dağıttı

ABD Polisi UCLA Kampüsünde Filistin Dayanışma Kampını Dağıttı ABD'nin Los Angeles kentinde bulunan California Üniversitesi'nde…

19 saat ago