islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5633
EURO
34,9936
ALTIN
2.449,25
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Azez’de Elektrik Zamları Protesto Edildi

Azez’de Elektrik Zamları Protesto Edildi

Halep’in kuzey kırsalındaki Azez kentinde yaşayan yüzlerce kişi, Türkiye Elektrik Kurumu’nun aldığı fiyat artış kararını protesto etti.

Göstericilerin Türk “AK Enerji” elektrik şirketinin genel merkezinin önünde lastik yaktığını ve Azaz şehri yerel meclisinin tutumunu da kınadığını söyledi.

Birkaç gün önce Türk Elektrik Şirketi “AK Enerji” Halep’in doğu ve kuzey kırsalı ile İdlib vilayetinde bir kw elektrik fiyatını yüzde 130 arttırarak 2 liraya çıkardı

Azae şehrinde şirket aleyhine ilk kez gösteriler düzenlenmiyor. Geçen yılın sonunda hane halkı harcamasını bir Türk lirası fiyatla ayda 300 kilowatt ile sınırlamaya çalışmıştı.

Ayda 300 kilovattan fazla artış olması durumunda, kw’sını bir buçuk lira taban fiyatla satışa sunacağını açıklamış ve halk kelimenin tam anlamıyla isyan etmişti.

Nisan 2018’de “AK Enerji” şirketinin Azez şehrine girmesi ve şirketin Azez’a yüzde 30 kapasite ile tedarik taahhüdü vermesi şartıyla şehirdeki yerel meclis ile hizmet vermek üzere bir sözleşme imzalamıştı.

Azez, Suriye’nin Türkiye sınırına yakın kasabalarından biri olup muhaliflerin kontrolünde bir kasaba. Ancak göçlerden dolayı kasabanın nüfusu yüzbin sınırını aşmış durumda. Türkiye’de Irçı faşistlerin ve Türk asıllı olmadığı halde Türk ıkçılığı yapan Ümit Özdağ ve Meral Akşener’in başını çektiği muhalefet, hükûmetin Suriye’lilere bedava elektrik verdiği iddiasına sürekli dile getiriliyor. OYsa Türkiye, Suriyelilere Türkiye’den daha pahalıya elektrik satıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.