islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

BAE domuz eti bile içerse Korona aşısına helaldir fetvası verdi

BAE domuz eti bile içerse Korona aşısına helaldir fetvası verdi
Mirat Haber Ajansı

BAE’deki en yüksek dini otorite olan Fetva Konseyi, domuz jelatini içerse bile Müslümanlar için koronavirüs aşılarına izin veren bir dini karar çıkardı. Fetva, domuz ürünlerini tüketmenin COVID-19 aşısının domuz jelatini içerdiğine dair haram olduğunu düşünen birçok Müslüman arasında artan endişelere bağlı olarak geliyor. Domuz jelatini aşıların depolama ve nakliye sırasında etkin kalmasını sağlamak için stabilizatör görevi gören yaygın bir aşı bileşenidir. Konsey Başkanı Şeyh Abdullah bin-Bayyah’a göre, koronavirüs aşıları, insan vücudunu koruma ihtiyacının yüksek olması nedeniyle domuz eti tüketimiyle ilgili İslami kararlara tabi olmayacak. Konsey ayrıca, bu bağlamda domuz jelatininin tıbbi bir amaca hizmet ettiğini ve gıda olmadığını vurguladı.

Geçen ay, ABD ilaç devi Pfizer ve Alman biyoteknoloji firması BioNTech, ilk ara etkinlik analizinde virüsü önlemede yüzde 90 etkili olduğu söylenen COVID-19 için bir aşı geliştirdiklerini duyurdu. Aşı, birkaç ülkede halihazırda acil durum onaylarını almıştır. Pfizer, Moderna ve AstraZeneca, domuz ürünlerinin aşılarının bir parçası olduğunu reddetti. Ancak yine de piyasada olacak daha yaygın Çin’in Sinovac ve Sinopharm gibi aşılarının jelatinsiz olup olmadığı henüz belli değil. Büyük olasılıkla domuza dayalı. Bu mesele, domuz eti tüketmeyen Ortodoks Yahudiler için de ters ama İsrail’deki bazı haham örgütleri BAE’nin Fetva Konseyi ile benzer bir sonuca ulaştı. Hahamlar, Yahudi yasalarına göre, domuz eti yemenin veya domuz eti tüketmenin yasaklanmasının ancak onu yemenin doğal bir yolu olduğu zaman yasak olduğunu söylediler.

Birleşik Arap Emirliklerini tanıyalım;

Birleşik Arap Emirlikleri, Orta Doğu yarımadasında Basra Körfezine kıyısı olan bir ülkedir. Suudi Arabistan ve Umman’a kara sınırı vardır. 1971 yılında İngiliz sömürgesinden çıkarak bağımsızlığını ilan etmişlerdir. Ülke nüfusu 9.361 milyondur. Nüfusun %16,5 Emirlik halkı, %83,5 yabancılardan oluşmaktadır. Dolayısıyla, dünyanın en çok göç alan ülkesi olarak bilinmekte. Başkenti Abu Dabi’dir. Ülke nüfusunun %77 Müslüman, %12 Hristiyan ve %4 Hindu’dur. Ülkenin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası  414,2 milyar  USD, kişi başına düşen milli gelir 43.004,95  USD’dir. 

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

Diğer Uzak Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/uzak-dogu/

Diğer Sağlık haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/saglik/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.