Gündem

BAE’nin Türkiye Hedefi

BAE Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Sani ez-Zuyudi, ülkesinin Türkiye’yle olan ticaret hacmini iki yahut üç katına çıkarmayı hedeflediğini ifade etti.

Bununla birlikte Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Sani ez-Zuyudi, Bloomberg TV’ye açıklamalarında bulundu.

Sani ez-Zuyudi, Türkiye’yi lojistik hizmetler ve tedarik zincirleri aracılığı ile BAE’ye yeni pazarlar açacak bir ülke olarak gördüklerini belirtti.

BAE HACMİ 3 KATINA ÇIKARMAYI AMAÇLIYOR

Ülkesinin Türkiye’yle olan ticaret hacmini iki yahut üç katına çıkarmayı amaçladığını söyleyen Zuyudi, BAE’nin Türkiye’nin sanayi sektöründeki büyük yatırımlarından, kalifiye işgücünden ve özellikle Afrika kıtasıyla lojistik ağından yararlanmayı beklediğini kaydetti.

Bakan Zuyudi, BAE hükümetinin İsrail ve Hindistan ile ticaret anlaşmalarını sonuçlandırma aşamasında olduğuna işaret ederek, söz konusu ülkelerden biriyle yapılacak anlaşmanın iki ay içinde açıklanmasının beklendiğini belirtti.

Abu Dabi yönetiminin Türkiye ile ticaret hacmini artırma çabası, iki ülke arasındaki ilişkilerin yakınlaşmasına en bariz kanıt olarak görülüyor.

150 MİLYON DOLARLIK…

BAE, 2021 tarihinde hızla büyüyen Asya ve Afrika ekonomileriyle ticari ilişkilerini derinleştirmeyi ve 150 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırım çekmeyi planladıklarını açıklamıştı.

İKİ ÜLKE ARASINDA TİCARET VERİLERİ

BAE Ekonomi Bakanlığı tarafından hazırlanan bir rapora göre, Türkiye ile son 10 senede  toplam petrol dışı ticaret, yaklaşık 329 milyar dirhem (89,6 milyar dolar) oldu.

Aynı rapora göre, iki ülke arasındaki petrol dışı ticaret, 2019 senesinde 26,8 milyar dirheme (7,3 milyar dolar) kıyasla, 2020 senesinde % 21 artarak 32,7 milyar dirheme (8,9 milyar dolar) ulaştı.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

3 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

3 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

4 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago