Ekonomi

Bakan Dönmezden İran’a Doğal Gazda Borcumuz Yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gaz kesintisinin Türkiye’nin İran’a borcu olduğunun iddia edilmesini yalanladı: İran’a kesinlikle bir borcumuz yok. 73 ilde geçmiş yıllarda olmayan tüketim söz konusu. Sanayi kesimini birkaç günlük kısıntıyla yöneterek, vatandaşa etkisini hissettirmemeye gayret ediyoruz.

İran 20 Ocak’tan itibaren teknik arızadan kaynaklı Türkiye’ye doğal gaz akışını 10 gün kesmesiyle birlikte gündeme pek çok yalan haberler dolaşmaya başladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sürecin kısaltılması adına girişimlerin sürdüğünü belirtirken, 22-23 Ocak’ta sorunun çözümü adına, Bakanlıktan bir ekibin İran’a gönderildiğini söyledi. Türkiye’nin doğal gaz sisteminde olağan akışa uygun bir planlamanın söz konusu olduğunu aktaran Bakan Dönmez, “Kışa depolarımız dolu girdik ancak tüketimi de göz önünde bulundurmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

Fatih Dönmez, kamuoyunda kesintinin borçtan kaynaklı olduğuna ilişkin söylentilere karşılık olarak ise, “İran’a kesinlikle bir borcumuz söz konusu değil. Karşı taraftan da böyle bir açıklama yapılmış değil” dedi.

73 İLDE REKOR TÜKETİM

Türkiye’de 81 ilin 73’ünde geçmiş yıllarda olmayan doğal gaz tüketimi gerçekleştiğini ve ısınma amaçlı evsel tüketimin yüzde 60 arttığını dile getiren Dönmez, şöyle konuştu: “Süreçten daha az etkilenecek sanayi kuruluşlarıyla yaptık bu planlamayı. Sanayi kesimini birkaç günlük kısıntıyla yöneterek, vatandaşa etkisini hissettirmemeye gayret ediyoruz. Sanayicilerin bir kısmı birkaç gün tam kapasite durup sonra çalışmak istedi. Fırın gibi yüksek enerji gerektiren süreçleri olan firmalar da var. Onlar için de asgari düzeyde gaz elektrik arzı yapmamız gerekiyordu. Her iki model de sanayicinin isteğine bağlı olarak ilerliyor.” şeklinde ifade etti.

Recent Posts

  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

9 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

10 saat ago
  • Gündem

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze’den Görüntüler

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze'den Görüntüler Gazze Şeridi'nde İsrail'in Amansız Saldırısı ve Filistinlilerin Güçlü Mücadelesi Gazze…

10 saat ago
  • Makale

Gazze Konusunda “Duygu Ötesi Yaşayan İnsanlar”

Prf.Dr. Erol Göka ‘’İDE'de(İslam Düşünce Enstitüsü)" yapılan oturumda dünyada şahit oldukları binlerce zulme karşı, duyarsız…

11 saat ago
  • Gündem

Sait Çamlıca: Teknolojiyi Akıllıca ve Müslümanca Kullanın!

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle ‘Teknoloji…

11 saat ago