islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
44,8573
EURO
52,8184
ALTIN
6.966,26
BIST
14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Çok Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Açık
18°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
13°C

Bakan Fidan’dan Net Mesaj: Ölümden Korkmuyoruz, En Kötü Senaryoya da Hazırız

Bakan Fidan’dan Net Mesaj: Ölümden Korkmuyoruz, En Kötü Senaryoya da Hazırız
A+
A-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail’in Türkiye’yi hedef alma ihtimali üzerine çarpıcı mesajlar verdi.

Katıldığı canlı yayında konuşan Fidan, “Ülkemizi aklımızla ve yüreğimizle savunuruz. Ölümden korkmuyoruz” dedi. Türkiye’nin en kötü senaryoya karşı hazırlıklı olduğunu vurgulayan Fidan, “Devlet işleri rastgeleliğe bırakılmaz. Halkımız müsterih olsun” ifadelerini kullandı.

“İsrail’in Asıl Hedefi Türkiye mi?” sorusuna net yanıt

İsrail ile İran arasında 12 gün süren çatışmaların ardından gündeme gelen “İsrail’in gizli hedefi Türkiye olabilir mi?” tartışmalarına değinen Fidan, korkuya yer olmadığını belirtti. “Bizi korkutacak bir şey yok” diyen Fidan, devletin rasyonel analizlerle hareket ettiğini vurguladı.

“Tehditleri profesyonelce yönetiyoruz”

Fidan, devletin tüm kurumlarının aktif şekilde görevde olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Biz haklı olduğumuzu biliyoruz. Ancak mesele sadece haklı olmak değil. Tehditleri profesyonelce analiz etmek ve rasyonel bir diyalog kurmak da önemlidir. Gereken her şey yapılıyor.”

“Devlet işleri şakaya gelmez”

Türkiye’nin sadece diplomatik yollarla değil, aynı zamanda askeri ve istihbari açıdan da her ihtimale karşı hazır olduğunu belirten Fidan, “Devlet işleri rastgeleliğe bırakılmaz. En kötü senaryoya göre bile hazırlıklıyız” dedi. Bakan, açıklamasının sonunda “Halkımız müsterih olsun” diyerek güven verdi.

Kriz diplomasisi tam gaz sürüyor

Fidan’ın açıklamaları, Türkiye’nin hem sahada hem masada güçlü duruşunu koruyacağını bir kez daha gösterdi. İsrail-İran geriliminin gölgesinde yapılan bu mesajlar, bölgedeki yeni güç dengelerine yönelik dikkat çekici sinyaller verdi.

İSLAMİ HABER “MİRAT”  -YOUTUBE- 

Yorumlar
  1. Galip Koç dedi ki:

    İsrail’in hedefi Türkiye mi sorusu aslında bizim için zül sayılmaz mı? Ne hallerdeyiz ya Rab. Bizlere hidayet eyle ki senden başka kimseden korkmayalım. Bize hidayet eyle ki düşmanlarımız bizden korksun ve dostlarımız sevinsin.