islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5217
EURO
34,9766
ALTIN
2.439,42
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Bakan Kirişçi Açıkladı: Sokak Hayvanları İçin Yeni Düzenleme Geliyor

Bakan Kirişçi Açıkladı: Sokak Hayvanları İçin Yeni Düzenleme Geliyor
30 Kasım 2022 15:30
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, sokak hayvanlarının barınak sorunu ile ilgili konuştu. İnfial yaratan görüntüler sonrasında pilot uygulamanın İstanbul’da başladığını açıklayarak konuya ilişkin detayları anlattı.

Türkiye son günlerde hayvana şiddet haberleriyle çalkalanıyor. Konya’daki barınaktan gelen görüntüler vicdanları sızlatmıştı. Barınak çalışanının köpeği başına kürekle vurarak öldürmesi ve bunu tekrarladığı görüntüler infial yarattı. Sosyal medyada yayılan video sonrasında hayvan severler barınağa giderek masum kedi ve köpekleri sahiplendi. CİMER’e üst üste yağan şikayetler sonrasında ise Tarım ve Orman Bakanlığı konuyla ilgili harekete geçti.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişçi, hayvan barınaklarıyla ilgili İstanbul Valiliği ile çalışma başlattıklarını söyleyerek, hayvan barınakları için yer yoksunluğu olduğunu ve barınakların doğal yaşama yakın olması gerektiğini ifade etti.

“ORMANLIK ALANLARDAN YER VEREREK SORUNU ÇÖZECEĞİZ”
Hayvan barınakları içi yer yoksunluğunun mevcut olduğunu söyleyen Bakan Kirişçi, barınaklar için ormanlardan yer vermeyi planladıklarını açıkladı. İlk olarak İstanbul’un barınak sorununu gidereceklerini, bir derneğe ya da gönüllülere değil de bu konuda belediyelere alan sağlanacağını dile getirdi.

“İSTANBULDA PİLOT UYGULAMA BAŞLATTIK”
İstanbul’un 39 ilçesi için 30’ar dekarlık yerleri doğal hayvan barınağı olarak kullanımını sağlayacaklarını ifade eden Kirişçi, “ İstanbul’da pilot uygulama olarak başlattık. Eğer karşılığı olursa ve bundan olumlu netice alabilirsek diğer iller için de benzer yol izleyeceğiz “ dedi.

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, önümüzdeki günlerde sahipsiz sokak hayvanı popülasyonundaki artışa ilişkin çalıştay düzenleyeceklerini ve bu konuda akademisyenler ile uzmanların görüşünü alarak yol haritası belirleyeceklerini açıkladı.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.