EDİTÖRDEN

Bangladeş: Cenazenin Ardından 7 Köy Karantina’da

Mirat Haber Ajansı

Doğu Bangladeş’te yedi köy, popüler bir Müslüman din adamı için büyük bir cenaze merasiminin toplanmasından sonra olası bir Korona salgını korkusuyla tamamen kilitlendi. Ülkenin farklı bölgelerinden on binlerce insan, çoğunlukla yakındaki köylerden olsa da, Cumartesi günü hükümet kısıtlamalarına meydan okuyarak aynı zamanda dini bir siyasi parti olan Bangladeş Hilafet Meclisi genel başkan yardımcısı olan vaiz Zübeyir Ahmed Ensari’nin cenaze namazına ve merasime katılmak için Brahmanbaria’ya gitmişti.

Bölge sakinleri ve polis yetkililerine atıfta bulunan yerel medya, ülke çapında bir koronavirüs sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen cenazeye yaklaşık 100.000 kişinin katıldığını bildirdi. Büyük toplantı, Brahmanbaria’daki COVID-19 iletiminde şimdiye kadar 18 vaka ve üç ölüm bulunduğundan, potansiyel bir artış korkusu yarattı. Devler makamları, üç üst düzey yerel polis yetkilisini toplantıyı engellememekle suçlayarak görevden aldılar.

Bangladeş zengin tarım kaynaklarına rağmen 165 milyon civarındaki Müslüman ağırlıklı nüfusun Ege Bölgesi kadar bir alanda dip dibe yaşadığı, İngiliz sömürgeciliğinden önce dünyanın en zengin bölgesi olup günümüzde en fakir ekonomiler arasındaki bir devlet ve nüfusun sadece on binde birine virüs testi yapıldı.

Recent Posts

  • Gündem

BM, Gazze’de İnsani Yardım Konvoylarına Ateş Açıldığını Duyurdu

BM, Gazze’de insani yardım konvoylarına ateş açıldığını duyurdu İsrail'in Gazze'ye Yönelik İnsani Krizi Derinleştiren Saldırıları…

13 saat ago
  • Gündem

YAPAY ZEKA İNSANLIĞI YIKIMA MI GÖTÜRÜYOR?

Yapay Zeka İnsanlığı Yıkıma Mı Götürüyor? Öğretim görevlisi Tuğba Öztürk, yapay zekayı ele aldığı yazısında,…

14 saat ago
  • Gündem

İzmir’de Nikah Memuru Skandalı: Dua Edene Müdahale Edip Müzik Açtırdı!

İzmir Karşıyaka'da nikah memuru, dua edilirken mikrofonu alıp müzik açtırdı. O anlara ilişkin görüntüler kısa…

15 saat ago
  • Gündem

Filistinliler Nereye Gidecek?

Filistinliler Nereye Gidecek?  İsrail Gazze şeridinde ki gerilimi arttırmaya devam ediyor. Refah kentine kara harekatı…

16 saat ago
  • Gündem

TIBBA SAYGIMIZ VAR AMA, AMASI DA VAR

Biz tıp insanlarının pek çoğunun kendi araştırmalarından çok başkalarının masa başında hazırladıkları bilgileri alıp sattıklarını…

17 saat ago
  • Gündem

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt…

18 saat ago