islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5991
EURO
34,7588
ALTIN
2.499,68
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Bankaları Durdurun

Bankaları Durdurun
15 Ocak 2018 11:26
A+
A-

Bugün her halükarda kazanan, kurulu işler finans düzeninde bankalardır. Üreten sektörü, halkı sistemsel köle haline getirdi. Acınacak haldeyiz. Hükümet bankaların işleyiş biçimine bağımlı hale getirildi. En ufak müdahale ettiğinde ekonomik saldırı ile karşı karşıya kalıyor. Oysa bu saldırıda sadece saldırı şiddeti değişiyor, hiç durmadı.

Parayı yaratan, üreten ve dilediği gibi dilediği yerlere kredi biçiminde veren bankalardır. Bankalar halka karşı kanunsuz işlemleri uygularken sstemi iyi kontrol ettiklerinden ötürü, 1000 liralık suç işliyorlar, 10 liralık ceza alıyorlar. Halkada yasal cezası verildi mesajı veriliyor.

Bankalar ile ilgili çıkartılan bilinçli karmaşık yasalar, bu düzeni koruma yönünde.  Yasaları da seçtiğimiz vekilleri parmağında oynatan kripto bürokrasi  hazırlamaktadır. Vekiller halkın içinden çıkıyor, işin kurdu bürokrasi bir bakanı istediği gibi yönetebiliyor.

Bir dağın başına çıkıp bütün öfkemle’’ Ey Türk milleti! Ne zaman uyanacaksın?!’’ diye bağırasım var.

Neden mi?

Banka muhasebe sisteminde, tahsil edilemeyen ticari alacaklar, buna verdikleri kredilerde dahil olarak, icra dosyası açılmışsa yıl sonundaki şüpheli alacaklara ‘’Borçlu Takipteki Alacaklı’’ olarak muhasebeleştirilir. Yıl sonu kar zarar tespitinde Şüpheli Alacaklar Karşılığı, borçlu Şüpheli Alacaklar olarak 690 lı hesaplara atılır. Ve kurumlar vergisi hesaplanırken dönem net karından düşülür.

Bankalar diyelim ki 300 milyon alacağını varlık şirketlerine 15 milyon liraya satmışsa, 285 milyon lira dönem karından mahsup edilir. Böylece 285 milyon X% 20 Kurumlar Vergisi =57 milyon lira vergi düşülür.Banka böylece bilançodaki 300 milyon şüpheli alacağını temizlerken ödemek zorunda olduğu 57 milyon vergiyi de ödemez.Banka bir nevi görev zararını kârlarıyla temizlemiş oluyor. Yoksa bilançolarında tahsilat yapılana kadar görülecektir.

Sonuç olarak varlık şirketlerine yeni bir tefecilik imkanı sağlanırken bankalar ödemesi gereken vergileri ödemiyorlar. Borçlu ömür boyu varlık şirketinin takibinde olacak. Borçluya her türlü haciz işlemi yapılmıştır. Bunun için mahkemelerimiz 23 milyon 800 bin haciz dosyası ile mücadele etmektedir.

Sistemi bu hale getiren, mevcut haksız kazanç elde eden, bir avuç faizci insanın çıkarlarına yönelik yasalar çıkartan meclise gönderdiğimiz insanlardır.Bankalar onların çıkardığı yasalara göre, vergi kaçırıyor, halkın üzerine hacizle gidiyor, mahkemeleri milyonlarca dosya ile meşgul ediyor.

Şu gerçeğide haber verelim;

Yeni bir siyasi yapı ile yeni bir yönetim biçimine geçerken, mevcut Borca Dayalı Para Kredi Sistemi lağvedilmelidir. Aynı iktisadi modeli borçlanarak büyüme kararlılıkla uygulandığında, 2001 çöküşüne hazırlıklı olalım. Geç kalmadan, bankaları durdurun.

Selam ve dua ile…

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.