islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5566
EURO
34,8396
ALTIN
2.431,83
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan Evlilik Kredisi Müjdesi!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan Evlilik Kredisi Müjdesi!
15 Nisan 2023 11:30
A+
A-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan evlilik kredisi müjdesi geldi. AK Parti seçim beyannamesi içerisinde yer alan ‘Evlenenlere Kredi’ müjdesi milyonlarca vatandaşa nefes aldıracak. Faizsiz olarak uygulanacak evlenme kredisi için 2 yıl da geri ödemesiz dönem olacak. Peki evlilik kredisi şartları neler?

Evlenmek isteyen ve maddi sıkıntılar nedeniyle bu isteğini erteleyen çiftelere nefes olacak evlilik kredisi 2023 AK Parti Seçim Beyannamesi içerisinde en dikkat çeken vaadler arasında yer aldı. Buna göre evlenenlere 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı seçim beyannamesinde dezavantajlı kesimleri önceleyen aile kurumunu korumaya yönelik birçok tedbir de önümüzdeki dönemde devreye alınacak.

ANNELER İÇİN YENİ MODELLER DEVREYE GİRECEK
Bu noktada kadınlara erken emeklilik getirecek yıpranma hakkı ile prim desteği başlamış olacak.

Bu gün uygulanan yarı zamanlı çalışmanın yanında anneler çocuklarıyla daha fazla vakit geçirmek istediklerinde esnek çalışma saatleri seçebilecek, ya da uzaktan çalışma modeline geçebilecek. Bu noktada esnek çalışma modellerinden babalar da anneler gibi yararlanabilecek.

EVLENECEK ÇİFTLERE FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ
Yine evliliklerin kolaylaşması ve maddi sıkıntıların finansmanı için de yeni bir model getirilecek. Evlenecek çiftlere faizsiz evlilik kredisi imkanı getiriliyor.

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELERDİR? 
Destek evlenecek bütün çiftler için geçerli olacak. Burada genelde gençler hedef kitle olsa da hangi yaşta olursa olsun evlenenler destekten yararlanacak. Şu anda belirlenen miktar 150 bin lira.

İleride şartlara göre bu miktarın artırılması da söz konusu olabilecek. Bu para faizsiz bir kredi olarak verilecek. Ancak ilk iki yıl ödeme yapılmayacak.

Daha sonra ise ödemeler 48 ayda belirttiğimiz gibi sadece anapara olarak ödenecek. Bakıldığında toplamda 72 aya yayılan bir ödeme planı sunulmuş olacak ki bunun 24 ayında herhangi bir ödeme olmayacak.

Ödeme planı ise şöyle olacak;

Alınacak kredi: 150 bin lira
Toplam vade: 72 ay
Ödemesiz dönem: 24 ay
Aylık ödeme: 2.084 TL (72 ay)
Aylık ödeme: 3.125 TL (48 ay)

 

 

ETİKETLER: Manşet