Gündem

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan Metaverse İçin İlk Adım!

Teknoloji ve yeniliğe dair gelişmeleri yakından takip ederek Türkiye’nin de dünya ile eş zamanlı ilerleyişini sağlama konusunda kararlılık gösteren Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’den Metaverse adımı geldi. Teknolojideki her gelişmede kurduğu dijital altyapısıyla ön almayı hedefleyen Türkiye, son yıllarda ortaya çıkan ‘metaverse’ yani sanal evren kavramını da bir forumla masaya yatırıyor.

Bugün Ankara’daki ATO Congresium’da düzenlenecek olan Forum Metaverse’de, sanal gerçeklik, blokzincir, yapay zeka, artırılmış gerçeklik gibi teknolojilerin birbirleriyle uyumlu bir şekilde kullanılması yoluyla oluşan sanal evrene ay yıldızlı damgayı vurmak için yapılacak atılımlar konuşulacak.

DÜNYADA İLK KEZ BİR CUMHURBAŞKANI KATILIMI 
AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı’nın düzenlediği forum ‘Metaverse’ kavramının dünyada ilk kez bir Cumhurbaşkanı ve siyasi partinin katılımıyla tartışılacak olması açısından ayrı bir önem taşıyor.

YAPAY ZEKA VE SANAL EVREN 
Başkan Erdoğan’ın da konuşma yapacağı forumda ‘Metaverse ve Yaşam’ ile ‘Metaverse ve Değerler’ başlıklı iki oturum yapılacak.
Birinci oturuma yapay zeka uzmanı ve veri bilimci Dr. Şebnem Özdemir, ‘Token Ekonomi’ girişimcisi Ali Erhan Tamer, Metaverse girişimcisi Burak Soylu, ikinci oturuma SODİMER Başkanı Prof. Levent Eraslan, Dijital Sanatlar Girişimcisi ve ISAAC Başkanı Filiz Dağ, fütürist ve teknoloji düşünürü Emrah Kaya konuşmacı olarak katılacak.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

2 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

2 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

3 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

23 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

24 saat ago