islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Başlayan diyalog Kahire ve Trablus’ta tartışılıyor

Başlayan diyalog Kahire ve Trablus’ta tartışılıyor

Mirat Haber Ajansı

Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü, Libya’nın siyasi diyaloğunun sonuçlarını uygulama çabalarını görüşmek üzere Cumartesi günü Libyalı kadın mevkidaşı Necla el-Mengüç ile telefonda görüştü. Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, iki üst düzey diplomat Kahire ile Trablus arasındaki ilişkileri güçlendirmenin yollarını tartıştı ve Libya’daki gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Açıklamada, görüşmelerde Libya siyasi diyaloğunun bütün sonuçlarını uygulama çabalarına da değinildiği belirtildi. Açıklamaya göre el-Mengüç, Şükrü’nün Mısır’ı ziyaret etme davetini bir tarih belirtmeden prensipte kabul etti.

Meet Libya's first female foreign minister - Sada El balad
Libya Dışişleri Bakanı Leyla el-Mengüç

Geçen hafta, Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, 11 bakanla birlikte Trablus’u ziyaret ederek 2010’dan bu yana Libya’yı ziyaret eden en yüksek Mısırlı yetkiliyi seçti. 5 Şubat’ta, Libya’nın rakip siyasi grupları, Cenevre’de BM arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerde liderlik edecek geçici bir hükümet kurma ve ülkey, Aralık seçimlerine taşıma konusunda anlaşmıştı . Libyalı delegeler, Muhammed Menfi’yi üç üyeli Başkanlık Konseyi başkanlığına ve Abdulhamid Dibeybe’yi yeni başbakan olarak seçmişti. Libyalılar, Türkiye destekli hükümetin bu yaklaşımının Muammer el-Kaddafi’nin 2011’de görevden alınması ve öldürülmesinden bu yana ülkeyi saran iç savaşı sona erdireceğini umuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.