islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

BAŞÖRTÜLÜ HEKİM AMELİYATHANEYE ALINMADI

BAŞÖRTÜLÜ HEKİM AMELİYATHANEYE ALINMADI
4 Ocak 2023 11:42
A+
A-

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde bir öğretim üyesinin, başörtülü bir hekimin ameliyathaneye girişine izin vermediği iddia ediliyor.

Durumun önce yerel basın daha sonra da ulusal basına yansıması neticesinde öğretim üyesinin açığa alındığı bildirildi.

29 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştiği iddia edilen olayda öğretim üyesi, başörtülü hekimin ameliyathaneye girişine izin vermedi ve “Senin yerin Kur’an Kursu” çıkışında bulunarak da hakaret etti.

AA haberine göre konu hakkında Rektörlükten yapılan açıklama şöyle:

“Soruşturma tamamlanıncaya kadar ilgili öğretim üyemiz açığa alınmıştır. Soruşturma sürecinin, tüm taraflar açısından hassasiyetle sürdürüleceği konusunu tüm kamuoyunun bilgisine sunarız.”

HABER YORUM

Bu yaşanan olay dahil son günlerde bu tür olaylar ile karşılaşmamız bizlere, 28 Şubat zihniyetinin hala bitmediğini gösteriyor.

28 Şubat kafasında ki insanların fırsat bulduklarında, bıkmadan ve usanmadan kaldıkları yerden devam edeceklerini gösteren bir olaydır bu!

Başörtüsü meselesinin kökten çözümü olacak Anayasa değişikliğinin yapılacağı bu günlerde bu tür olayların meydana gelmesi ise ayrı bir anlam ifade ediyor olsa gerek.

Toplumun tabanında, başörtüsü meselesi diye bir şey söz konusu değil aslında. Ancak bu meseleyi  kaşımak, gündemde tutmak ya da 28 Şubat mantığı ile hareket etmenin, toplumumuza bir şey kazandıramayacağı aşikar. Tam ters açıdan değerlendirildiğinde de  toplumumuzda ki birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını körelteceği, kamplaşmalara neden olacağı gerçeğini göz ardı etmek demek, toplum sağlığını hiçe saymak demektir.

Toplum olarak artık, başörtüsü üzerinden oynanan oyunlardan bıktığımızı, hatta bu meselenin amiyane tabir ile kabak tadı verdiğini söylemek yerinde olacaktır.

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.