Gündem

BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE

Zaman zaman ülkemizde nükseden başörtüsü meselesi, Anayasal güvence altına alınıyor. “Başörtüsüne yasal güvence”  olarak tanımlanan Anayasa teklifini, AK Parti ve MHP‘li milletvekillerinin Meclis Başkanlığı’na 09.12. 2022 Cuma günü sunması bekleniyor.

Değişiklik teklifine göre Anayasanın 24. Maddesine “Temel hak ve hürriyetlerin kullanılması hiçbir kadının başının örtülü veya açık olması şartına bağlanamaz” hükmü koyularak gerçekleştirilecek.

Meclis Başkanlığına sunulacak bu teklifte, Anayasanın 41 maddesi A fıkrasına da  “Evlilik birliği, kadın ile erkeğin evlenmesiyle kurulabilir” ifadesi konulacak. 

Geçmişte, siyasi iktidarlar değiştiğinde nükseden başörtüsü meselesi, 28 Şubat post-modern darbesinin yapılmasında da bir neden olarak gösterilmiş, o dönem ülkemiz büyük çalkantılar yaşamış, başörtülü kızlar üniversite kapılarında polis tarafından coplanarak derslere alınmamıştı.

Toplumumuzda bireysel manada da zaman zaman Başörtüsü karşıtlığı yapılmakta, bu büyük bir mesele gibi gösterilerek toplumun genelinin tepki vermesi yolunda yayınlara bile sebep olmaktadır.

Meclise sunulacak olan Anayasa değişikliği gerçekleşirse, bu konuda ülkemizin rahat bir nefes alacağı, başörtüsü karşıtlığı ile bilinen çevrelerin bunu istismar edemeyeceği yorumları yapılıyor.

Konu hakkında görüştüğümüz ve Mirat Haber’e gönderilen mesajlarda vatandaşlar, başörtüsü meselesi gibi, Cuma namazlarının da Anayasal güvence altına alınmasını, böylece Cuma namazı konusunda bazı işverenlerin yaptığı keyfi uygulamaların bitmesi gerektiğini söylediler.

Yapılacak olan Anayasa değişikliğinin, ülkemize hayırlı olmasını diliyor bu konuda ki Ayeti Kerimeyi de buraya almak istiyoruz.

“Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini bakılması yasak olandan çevirsinler, iffetlerini korusunlar. Süslerini, kendiliğinden görünen kısmı müstesna, açmasınlar. Baş örtülerini yakalarının üzerine salsınlar…..” (Nur Suresi 31)

Recent Posts

  • Makale

PROFESYONEL ELEŞTİRMENİN SONU (RUSYA’DAN SEVGİLERLE)

PROFESYONEL ELEŞTİRMENİN SONU (RUSYA’DAN SEVGİLERLE) Rusya’da, gerçek anlamda ülke muhalefetine yeni anlamlar yükleyen batı güdümlü…

5 saat ago
  • Gündem

SULTAN VAHDETTİN HAİN DEĞİLDİR! (I)

Gelin bugün tarihin tozlu rafları arasında küçük bir gezinti yapalım… İdeoloji simsarlığı yapmadan… İşin gerçeği,…

14 saat ago
  • Makale

İSLAM GENÇLİĞİ TEBLİĞ VE MUSAB BİN UMEYR ÖRNEĞİ

Hucurat Suresinin on beşinci âyetinde işaret buyurulduğu üzere Müslüman için hayat, iman ve cihad’dır. Cihadın…

14 saat ago
  • Gündem

BAŞÖRTÜSÜNDEN VAZ GEÇME DENEYİMİ

Ayşe Böhürler  Yenişafak’ta yayınladığı” Başörtüsünden Vaz Geçme Deneyimi “ başlıklı yazısının son bölümünde  şöyle diyor:…

15 saat ago
  • Gündem

İKÇÜ’deki Gazze Çadırı İkinci Haftasını Tamamladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrencileri, Gazze’de İsrail’in sivillere karşı sürdürdüğü ölümcül saldırılara karşı bir…

16 saat ago
  • Makale

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ!

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ! Kamu Yararına çalışan “Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği”ni zaman zaman ziyarete giderim.…

16 saat ago