islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2480
EURO
34,6806
ALTIN
2.394,31
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE

BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE
8 Aralık 2022 15:01
A+
A-

Zaman zaman ülkemizde nükseden başörtüsü meselesi, Anayasal güvence altına alınıyor. “Başörtüsüne yasal güvence”  olarak tanımlanan Anayasa teklifini, AK Parti ve MHP‘li milletvekillerinin Meclis Başkanlığı’na 09.12. 2022 Cuma günü sunması bekleniyor.

Değişiklik teklifine göre Anayasanın 24. Maddesine “Temel hak ve hürriyetlerin kullanılması hiçbir kadının başının örtülü veya açık olması şartına bağlanamaz” hükmü koyularak gerçekleştirilecek.

Meclis Başkanlığına sunulacak bu teklifte, Anayasanın 41 maddesi A fıkrasına da  “Evlilik birliği, kadın ile erkeğin evlenmesiyle kurulabilir” ifadesi konulacak. 

Geçmişte, siyasi iktidarlar değiştiğinde nükseden başörtüsü meselesi, 28 Şubat post-modern darbesinin yapılmasında da bir neden olarak gösterilmiş, o dönem ülkemiz büyük çalkantılar yaşamış, başörtülü kızlar üniversite kapılarında polis tarafından coplanarak derslere alınmamıştı.

Toplumumuzda bireysel manada da zaman zaman Başörtüsü karşıtlığı yapılmakta, bu büyük bir mesele gibi gösterilerek toplumun genelinin tepki vermesi yolunda yayınlara bile sebep olmaktadır.

Meclise sunulacak olan Anayasa değişikliği gerçekleşirse, bu konuda ülkemizin rahat bir nefes alacağı, başörtüsü karşıtlığı ile bilinen çevrelerin bunu istismar edemeyeceği yorumları yapılıyor.

Konu hakkında görüştüğümüz ve Mirat Haber’e gönderilen mesajlarda vatandaşlar, başörtüsü meselesi gibi, Cuma namazlarının da Anayasal güvence altına alınmasını, böylece Cuma namazı konusunda bazı işverenlerin yaptığı keyfi uygulamaların bitmesi gerektiğini söylediler.

Yapılacak olan Anayasa değişikliğinin, ülkemize hayırlı olmasını diliyor bu konuda ki Ayeti Kerimeyi de buraya almak istiyoruz.

“Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini bakılması yasak olandan çevirsinler, iffetlerini korusunlar. Süslerini, kendiliğinden görünen kısmı müstesna, açmasınlar. Baş örtülerini yakalarının üzerine salsınlar…..” (Nur Suresi 31)

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.