islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3864
EURO
34,9916
ALTIN
2.323,86
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Batıcılar Böyledir İslam’da Bulduklarını Ancak Batıda Görünce Alırlar

Batıcılar Böyledir İslam’da Bulduklarını Ancak Batıda Görünce Alırlar
15 Kasım 2022 11:26
A+
A-

Seküler yaşamı ve olayları takip etmek için başvurduğumuz Oda TV, din ve genelde İslam karşıtı yayınlara yer verir.

Bunun gibi İslam’da zirveleşen şeklini görmezden geldikleri olguların batıda gördükleri sıradan şekline önem verip övgüyle haberleştirirler. Tînetleri böyledir.

3 Kasım 2022 Pazar günü yayınladıkları Aralıklı Oruç/Sağlık Orucu başlıklı yazı da bu türdendir.

İslam İle İnsan Doğası Örtüşür

İslam ile Rabbimizin  görev kıldığı  Ramazan orucunu bilmeyenimiz yoktur. Bir ay süreli bu orucumuz güzel ahlak, yardımlaşma   ve eşitlik eğitimi yanı sıra sağlık kaynağıdır.

Yüce Kitabımız Kur’ân’da Susma Orucu’na da yer verilir. (Meryem 19/26 )

Siz  Oda TV’de Ramazan orucuna değer verici ve ona yönlendirici bir makale ve  haber görüp okudunuz mu? Mümkün değil.

İnsanı ve bütün varlıkları yaratan Yüce  Allah İslam’ın da yasalarını koyduğu için İslam insan doğasıyla ve bilimsel  verilerle örtüşür.  Bu sebeple bilgili ve bilinçli Müslümanlar kaynağını araştırmaksızın insanlık yararına buldukları her bilgiyi alır ve uygularlar.

Bu mantıkla Oda TV’den özetleyerek alıntıladığımız yazıyı sunuyoruz:

{ SAĞLIK ORUCU

“Tedavi Orucu” veya diğer adıyla “Sağlık Orucu”, Almanya’da Dr. Otto Bu­chinger (1882-1970) sayesinde tanındı. Buchinger’e göre oruç kürünün amacı vücudun hastalık üreten maddelerden arındırılmasıdır. Diğer bir tanımıyla sağlık orucu, doğal bir detoks sürecidir…

Çeşitli deneyimlere dayanarak varsayabiliriz ki ilk aşamada hücre toplulukla­rında daha doğrusu bağ dokusunda bulunan bozucu, hasta edici maddeler, başka bir deyişle patolojik sızıntılar, toksinler, yaşlı tabakalar, birikintiler, yabancı mad­deler, enflamasyonlu bölgeler, güçsüz unsurlar ve kısacası olumsuz etki eden mad­deler parçalanır ve yıkılır.

Sağlık oruç kürleri genellikle 1-4 hafta sürmelidir…

Sağlık orucunun romatizma, ateşli enfeksiyonlar, cilt hastalıkları, kalp rahatsız­lıkları, damar sertliği, yüksek tansiyon, diyabet yani şeker hastalığı, glokom, böb­rek hastalıkları, kronik kabızlık, kronik baş ağrısı örneğin migren, venöz dolaşım bozuklukları, varis ve buna bağlı olarak gelişen alt bacak ülseri, şişmanlık, epilepsi, nevroz veya depresyon gibi birçok hastalığa iyi geldiği gözlenmiştir.

Sağlık orucunun sağlığı korumak, ömrü uzatmak, kanseri önlemek amacıyla faydalı olabileceği düşünülmektedir. Sağlık orucu küründen sonra hem kadınlar­da hem de erkeklerde bedenden atılan toksinler sonucu cinsel performansta da ciddi bir artışın veya düzelmenin olduğu gözlenmiştir.

Almanya başta olmak üzere günümüzde birçok klinik Buchinger yöntemini kullanmaktadır.

Başlangıçta insanlar kilo vermek için başvururken kendilerinde meydana gelen olumlu gelişmeleri gözlemledikten sonra hem kendileri bunu yaşamın bir parçası haline getirmiş hem de aile üyelerini buna ikna etmiş olurlar. }

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.