islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3228
EURO
35,0703
ALTIN
2.306,75
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

BATI’NIN ÇARESİZLİĞİ İSLAMSIZLIĞIN BELASIDIR

BATI’NIN ÇARESİZLİĞİ İSLAMSIZLIĞIN BELASIDIR
2 Mayıs 2023 10:36
A+
A-

BBC TÜRKÇE’nin haberi şöyle:

Hollanda 12 yaşından küçük çocuklara ötanazi izni verecek.

Hollanda hükümeti, dayanılamaz acı çeken ve iyileşme umudu olmayan 12 yaşından küçük çocuk hastalara ötanazi hakkı tanımaya hazırlanıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve hükümet ortaklarının üzerinde anlaştığı düzenlemenin bugün bakanlar kuruluna sunulması bekleniyor.

Dünyada ötanazi uygulamasını kabul eden ilk ülke olan Hollanda’da, 2002 yılından bu yana, çaresiz hastalığı olanlara belirli koşullar altında ölme izni veriliyor.

Ancak bu uygulama sadece 12 yaş ve üzeri bireyleri kapsıyor.

Hollanda’daki çocuk hekimlerinin ısrarı sonucu hükümet, 12 yaşın altındaki çocuklara ötanazi hakkı verilmesi konusunda yetkili otoritelerden görüş istedi.

YORUMUMUZ 

İnsanın yaratıcısı Allah’tır. İnsanın hayatı da ölümü de Allah’ın takdirindedir. İnsan ve toplum insanın sahibi olmadığı için insan hakkında karar veremez.

Daha açık bir anlatımla intihar haram /yasak olduğu gibi kişinin tıp yardımıyla ölümüne karar vermesi anlamına ötenazi de haramdır.

İnsanlığın tecrübeleri  ve Kur’ânın işaretleri ile sabittir ki hastalık ve kazalar öldürmez. Ölüm, Allah’ın takdir ettiği ömrün bitmesi ile gerçekleşir.

Biz insanlar ne kadar yaşayacağımızı bilmediğimiz için Tıp bilimi yaşatmak için bütün imkânlarını sefer etmelidir.  Bu gün çaresiz gibi görülen hastalıklar, kısa bir dönem sonra tedavi edilebilir. Nitekim Peygamberimiz her hastalığın  bir şifasının yaratıldığını bildirerek tıbba ufuk açmıştır.

12 yaşın altında veya üstünde olan hastalar için ötenazi yolunu açmak insanlığı yaralamaktır. Bir tür cinayet işletmektir.

Tıbbın imkânsızlığı günümüzle ilgilidir. Bir iki yıl sonra tedavi yöntemleri bulunabilir. 12 yaşındaki bir insana ötenazi imkânı verilmesi insanlığın geleceğini karartmaktır.

Ne var ki, Allaha, ölüm ötesi hayatı ve sorgulamasına; ceza ve mükâfatına inanmayan insanlara bu gerçekleri anlatamazsınız.

Hulasa insanlığın pek çok alandaki çaresizliği gibi 12 yaş altı çocuklara bile  ötenazi düşünülmesi İslam’dan yoksunluğun belasıdır.

Yaratanın uzattığı eli tutmayanlar dünya ve ahiret sonuçlarına da katlanırlar.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.