Gündem

BATI’NIN ÇARESİZLİĞİ İSLAMSIZLIĞIN BELASIDIR

BBC TÜRKÇE’nin haberi şöyle:

Hollanda 12 yaşından küçük çocuklara ötanazi izni verecek.

Hollanda hükümeti, dayanılamaz acı çeken ve iyileşme umudu olmayan 12 yaşından küçük çocuk hastalara ötanazi hakkı tanımaya hazırlanıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve hükümet ortaklarının üzerinde anlaştığı düzenlemenin bugün bakanlar kuruluna sunulması bekleniyor.

Dünyada ötanazi uygulamasını kabul eden ilk ülke olan Hollanda’da, 2002 yılından bu yana, çaresiz hastalığı olanlara belirli koşullar altında ölme izni veriliyor.

Ancak bu uygulama sadece 12 yaş ve üzeri bireyleri kapsıyor.

Hollanda’daki çocuk hekimlerinin ısrarı sonucu hükümet, 12 yaşın altındaki çocuklara ötanazi hakkı verilmesi konusunda yetkili otoritelerden görüş istedi.

YORUMUMUZ 

İnsanın yaratıcısı Allah’tır. İnsanın hayatı da ölümü de Allah’ın takdirindedir. İnsan ve toplum insanın sahibi olmadığı için insan hakkında karar veremez.

Daha açık bir anlatımla intihar haram /yasak olduğu gibi kişinin tıp yardımıyla ölümüne karar vermesi anlamına ötenazi de haramdır.

İnsanlığın tecrübeleri  ve Kur’ânın işaretleri ile sabittir ki hastalık ve kazalar öldürmez. Ölüm, Allah’ın takdir ettiği ömrün bitmesi ile gerçekleşir.

Biz insanlar ne kadar yaşayacağımızı bilmediğimiz için Tıp bilimi yaşatmak için bütün imkânlarını sefer etmelidir.  Bu gün çaresiz gibi görülen hastalıklar, kısa bir dönem sonra tedavi edilebilir. Nitekim Peygamberimiz her hastalığın  bir şifasının yaratıldığını bildirerek tıbba ufuk açmıştır.

12 yaşın altında veya üstünde olan hastalar için ötenazi yolunu açmak insanlığı yaralamaktır. Bir tür cinayet işletmektir.

Tıbbın imkânsızlığı günümüzle ilgilidir. Bir iki yıl sonra tedavi yöntemleri bulunabilir. 12 yaşındaki bir insana ötenazi imkânı verilmesi insanlığın geleceğini karartmaktır.

Ne var ki, Allaha, ölüm ötesi hayatı ve sorgulamasına; ceza ve mükâfatına inanmayan insanlara bu gerçekleri anlatamazsınız.

Hulasa insanlığın pek çok alandaki çaresizliği gibi 12 yaş altı çocuklara bile  ötenazi düşünülmesi İslam’dan yoksunluğun belasıdır.

Yaratanın uzattığı eli tutmayanlar dünya ve ahiret sonuçlarına da katlanırlar.

Recent Posts

  • Gündem

Almanya’da Filistin Destekçisi Yasemin Acar’ın Dramı

Almanya'da Filistin Destekçisi Yasemin Acar'ın Dramı: Polisin Şiddeti ve Haksızlık Almanya'nın başkenti Berlin'de, Filistin'e destek…

9 saat ago
  • Gündem

Namaz Kılan Öğrencilerin Etrafında Etten Duvar Ördüler

Namaz Kılan Öğrencilerin Etrafında Etten Duvar Ördüler Gazze Protestolarında Birleşen Kalpler ABD'deki üniversitelerde, Gazze'deki zulme…

10 saat ago
  • Gündem

Yahudi Öğrenciler Filistin İçin Dua Etti

Yahudi Öğrenciler Filistin İçin Dua Etti İnsanlık İçin Birleşen Sesler Washington, ABD - George Washington…

11 saat ago
  • Gündem

İsrailli Bakandan Erdoğan’a Hadsiz Paylaşım

İsrailli Bakandan Erdoğan'a hadsiz paylaşım İsrailli Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Karşı Skandal İfadeler Kullandı: Türkiye'den Sert…

12 saat ago
  • Gündem

Lokanta ve Kafeler İçin Yeni KDV Düzenlemesi Resmen Yürürlükte

Lokanta ve kafelere yönelik KDV düzenlemesi, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yürürlüğe girdi. Bu karar sektördeki…

13 saat ago
  • Makale

“BİR SOYKIRIM GÖRDÜM”

Operatör Doktor Taner Kamacı'nın Gazze şahitliği: ‘’Bir soykırım gördüm.'' Gençlik ve Spor Bakanlığı, Adana Gençlik…

13 saat ago