Gündem

Batı’nın Yaptırımı Sonrası Ruslar Türkiye’den Almaya Başladı

Ukrayna savaşının başlamasıyla Avrupa ve ABD’nin yaptırımlarına maruz kalan Ruslar, otomotiv sektöründe yedek parça tedarik sıkıntısı yaşıyor. Yedek parça konusunda Rusların kolay ulaşım sağladığı ülkelerin başında Türkiye geliyor.

Moskova ve Kiev arasındaki savaş Rusya’da otomotiv sektörüne ağır darbe vurdu. Yedek parça tedariğinde sıkıntı yaşayan Ruslar ‘dost’ ülkelerden yedek parça satın alımına ağırlık vermeye başladı.

Online perakende platformu Wildberries eylül ayında Rusya’da yedek parça talebinin 23 kat arttığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu artış, sürücülerin yeni araç almak yerine mevcut otomobillerini bakımdan geçirmeleriyle ilişkilendiriliyor.

Eylül itibarıyla en çok satılan yedek parçaların başında filtre, buji, yüksek voltaj kablosu, fren diski ve balata geliyor. Menşe ülkeler arasında ise Güney Kore, Japonya ve Çin ilk sırada.

TÜRKİYE’DEN TEDARİK EDİYORLAR
Yetkililer, kriz devam ederken Rus vatandaşlarının dost ülkeler arasında olan Türkiye’den bireysel olarak yedek parça tedarik etmeye başladığını bildirdi. Platform yetkilileri Rus sürücülerin Kanada, Danimarka, Çekya ve Özbekistan menşeili ürünlere gösterdikleri ilginin arttığına dikkat çekti.

 

 

Recent Posts

  • Gündem

İrlanda’da Eurovision Şarkı Yarışması’na Katılan İsrail’e Protesto

İrlanda'da Eurovision Şarkı Yarışması'na Katılan İsrail'e Protesto İrlanda'nın başkenti Dublin'de, İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'na katılması…

6 dakika ago
  • Gündem

Türkiye, İsrail ile Tüm Ticaret İlişkilerini Durdurdu!

Türkiye'nin İsrail ile ticareti durdurma kararı, son dönemdeki diplomatik gelişmelerin en çarpıcı ve önemli adımlarından…

1 saat ago
  • Gündem

Kırım Kongo Hastalığı İçin Çorum Hitit Üniversitesinden Uyarı Geldi

Kırım Kongo Hastalığı İçin Çorum Hitit Üniversitesinden Uyarı geldi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi: Gripten Ayırt…

2 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR III

Rabbimiz Mülk suresinde de şöyle soruyor: “Bu sular çekilse/susuz kalsanız, kaynağından fışkıran lezzetli suları size…

3 saat ago
  • Makale

SÜKÛN

 “Onda 'sükûn bulup durulmanız' için, size kendi nefislerinizden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve…

3 saat ago
  • Gündem

GÖNÜLDEN DİLE DÖKÜLENLER “İslami Toplumda Huzur Evi Olmaz”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

4 saat ago