Gündem

Bayramda Hava Nasıl Olacak!

Kurban Bayramı dolayısıyla milyonlar memleketlerine ya da tatil beldelerine akın ederken en çok bayramda havanın nasıl olacağı merek ediliyor. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, TGRT Haber’de bayramda havanın nasıl olacağını anlattı.

Kurban Bayramının gelmesiyle birlikte tatil beldelerinde doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Öte yandan milyonlarca insan memleketini veya yakınlarını ziyaret etmek için yollara düştü. Kiminin aile ziyareti kiminin tatil yaptığı Kurban Bayramında en fazla merak edilense havanın nasıl olacağı oldu. TGRT Haber’de Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, bayram süresinde havanın nasıl olacağını anlattı.

Temmuz ayında hava sıcaklığının biraz serin olduğuna dikkat çeken Ökten, “Bugüne ve önümüzdeki günlere baktığımızda ülkemizin kuzeyi için serin güneyi içinse sıcak geçecek diyebiliriz. Genelde en şiddetli sıcaklar Temmuz sonu ve Ağustos başı olur” dedi.

BAYRAMDA HAVA İSTANBUL’DA NASIL OLACAK?
Ökten, bayramda havanın nasıl olacağına yönelik tahminlerini şöyle anlattı: “Bayramda kıyı Ege ve batı Akdeniz tarafında tatil yapacak kişiler rahat olsun, hava çok güzel, pek yağış beklenmiyoruz, sürpriz küçük yağışlar olabilir, denizin tadını çıkaracaklar. İzmir’de hiç yağış yok. İstanbul’da bayram namazı sonrası ve kurban kesim saatlerinde yağış yok. Bayramın 1. günün akşamı, 2. günün sabahı ve öğlesine kadar yağış var, 3. ve 4. günü yağış yok. Ankara’da bayramın 1. günü ve 2. gününde yaz sağanakları olacak. Bayram namazı ve kurban saati vaktinde yağış yok, sonrasında bir temizlik olacak. Karadeniz’de Karabük ve Çankırı tarafında küvetli bir yağış bekleniyor.”

Ökten, Güneydoğu Anadolu için kuvvetli sıcaklık beklendiğini vurgulayarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Recent Posts

  • Makale

BU BENİM ÜLKEM Mİ..

BU BENİM ÜLKEM Mİ.. İnsanlar birlikte yaşamalarına rağmen, birbirlerine küsmüş veya birbirine yabancılaşmış gibi duyarsız…

57 saniye ago
  • VİDEOLAR

BİR AYET BİR HADİS “CİHAD”

16 dakika ago
  • Gündem

İNSAN DIŞKISI GİBİ HARAM KAZANÇLAR DA YENİLİP YEDİRİLEMEZ ?

Selamun Aleykum hocam. Geçtiğimiz günlerde medyada bir bilim adamı, bazı insanlara geçmişte zorla insan dışkısı…

21 dakika ago
  • Gündem

Ekrem İmamoğlu: Hamas Terör Örgütüdür!

Ekrem İmamoğlu: Hamas Terör Örgütüdür... Ekrem İmamoğlu CNN International'a Verdiği Röportajda Hamas'ı "Terör Örgütü" Olarak…

1 saat ago
  • Makale

PEYGAMBER: RESUL, NEBİ

İlk bakışta “Peygamber”, “Resul” ve “Nebi” kelimelerinin aynı anlamı ifade eden eşanlamlı kelimeler olduğu düşünülmektedir.…

2 saat ago
  • Gündem

Biden Netanyahu İle Telefon Görüşmesi Yaptı

Biden Netanyahu İle Telefon Görüşmesi Yaptı Biden'dan Netanyahu'ya Destek: Gazze Krizinde ABD'nin Tutumu ABD Başkanı…

2 saat ago