islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bayramda Hava Nasıl Olacak!

Bayramda Hava Nasıl Olacak!
8 Temmuz 2022 11:00
A+
A-

Kurban Bayramı dolayısıyla milyonlar memleketlerine ya da tatil beldelerine akın ederken en çok bayramda havanın nasıl olacağı merek ediliyor. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, TGRT Haber’de bayramda havanın nasıl olacağını anlattı.

Kurban Bayramının gelmesiyle birlikte tatil beldelerinde doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Öte yandan milyonlarca insan memleketini veya yakınlarını ziyaret etmek için yollara düştü. Kiminin aile ziyareti kiminin tatil yaptığı Kurban Bayramında en fazla merak edilense havanın nasıl olacağı oldu. TGRT Haber’de Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, bayram süresinde havanın nasıl olacağını anlattı.

Temmuz ayında hava sıcaklığının biraz serin olduğuna dikkat çeken Ökten, “Bugüne ve önümüzdeki günlere baktığımızda ülkemizin kuzeyi için serin güneyi içinse sıcak geçecek diyebiliriz. Genelde en şiddetli sıcaklar Temmuz sonu ve Ağustos başı olur” dedi.

BAYRAMDA HAVA İSTANBUL’DA NASIL OLACAK?
Ökten, bayramda havanın nasıl olacağına yönelik tahminlerini şöyle anlattı: “Bayramda kıyı Ege ve batı Akdeniz tarafında tatil yapacak kişiler rahat olsun, hava çok güzel, pek yağış beklenmiyoruz, sürpriz küçük yağışlar olabilir, denizin tadını çıkaracaklar. İzmir’de hiç yağış yok. İstanbul’da bayram namazı sonrası ve kurban kesim saatlerinde yağış yok. Bayramın 1. günün akşamı, 2. günün sabahı ve öğlesine kadar yağış var, 3. ve 4. günü yağış yok. Ankara’da bayramın 1. günü ve 2. gününde yaz sağanakları olacak. Bayram namazı ve kurban saati vaktinde yağış yok, sonrasında bir temizlik olacak. Karadeniz’de Karabük ve Çankırı tarafında küvetli bir yağış bekleniyor.”

Ökten, Güneydoğu Anadolu için kuvvetli sıcaklık beklendiğini vurgulayarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.