islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5580
EURO
34,9769
ALTIN
2.426,92
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

BBC: AFRİKA TÜRKİYE’DE Kİ SEÇİMİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

BBC: AFRİKA TÜRKİYE’DE Kİ SEÇİMİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR
25 Mayıs 2023 12:26
A+
A-

Türkiye, 28 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitmeye hazırlanırken, bu seçim dünya basınında yer almaya devam ediyor.

BBC, Türkiye’deki seçim, Afrika’da neden yakından takip ediliyor?” başlıklı bir habere imza attı. Haberde, Erdoğan’ın kazanması durumunda, Türkiye ile Afrika arasında ki bağın kuvvetleneceği vurgusu yapıldı.

Türkiye’nin Afrika’da ki etkisinin son 20 yıldır arttığı dile getirilirken, Kıtanın Türkiye ile olan Askeri ilişkilerine de değinilerek, Erdoğan için Ekonomik, askeri ve diplomatik fırsatları gördü.” İfadesi kullanıldı.

KILIÇDAROĞLU GÖREVE GELİRSE AFRİKA ÖNCELİKLİ OLMAZ

BBC Haberinde, Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi durumunda, Türkiye için  Afrika kıtasının öncelikli olmayacağı ifade edildi.

Haberde, Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi durumunda, Afrika’nın, öncelikler listesinde alt sıralara itilebileceği kaydedildi.

Millet ittifakı adayı Kılıçdaroğlu’nun yüzünü Batı’ya döndüğü ifade edilirken, “Ankara ile kıta arasındaki bağ, ancak Cumhurbaşkanı (Erdoğan) yeniden seçilirse daha da güçlenecek gibi görünüyor.” İfadelerine yer verildi.

ERDOĞAN: ALTINLARINIZ İÇİN BURADA DEĞİLİZ

Türkiye ile Afrika kıtası arasında ki ticaret hacminin 2003 ile 2021 arasında 5,4 milyar dolardan 34,5 milyar dolara yükseldiğine ilişkin veri paylaşılan haberde, Erdoğan‘ın Gabon‘a ziyareti sırasında söylediği “Afrika Afrikalılarındır, biz sizin altınlarınız için burada değiliz.” Sözleri de yer aldı.

AFRİKA KITASI İLE BÜYÜEN ASKERİ İLİŞKİLER

BBC’nin haberinde, “Bayraktar TB-2 SİHA, Libya, Ermenistan ve Ukrayna‘da değerini kanıtladı.” denildi ve Fas, Tunus, Etiyopya, Nijerya ve Somali, gibi Afrika ülkelerinin Türk yapımı SİHA‘ların müşterisi olduğu söylendi.

Ayrıca haberde, Alman Uluslararası ve Güvenlik İşleri Enstitüsü‘nün raporuna da yer verilerek, söz konusu kıtadaki toplam 30 ülkenin Türkiye ile güvenlik alanında mutabakata vardığına işaret edildi.

HABER YORUM

14 Mayıs seçimlerinden önce, başta BBC olmak üzere batı medyasının Tayyip Erdoğan karşıtlığı noktasında neden ve nasıl birleştiği sorusunun cevabı, görebilen gözler için bu haberde özetlenmiş durumda.

Afrika kıtasını sömüren Batı’nın, Erdoğan düşmanlığı yapmasının sebebi, Yine Sayın Erdoğan’ın Gabon ziyareti sırasında sarf ettiği Afrika Afrikalılarındır, biz sizin altınlarınız için burada değiliz” cümlesinde saklı…

Afrika kıtasını müstemleke haline getiren Batı ülkelerinin, Sayın Erdoğan’ın “Afrika Afrikalılarındır, biz sizin altınlarınız için burada değiliz”  cümlesini hazmedebilmeleri mümkün değildir.

Mirat Haber olarak bizler bu olaya, yüce rabbimizin “Ey iman edenler! Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse şüphesiz o da onlardandır.” Ayeti kerimesinin tecellisi olarak bakıyoruz.

Nüfusunun %55’i Müslüman olan ve “Müslüman kıta” olarak anılan “Kara kıta Afrika” yüzyıllarca haçlı zihniyetinin esaretinde ve sömürüsünde yaşadıktan sonra, dost ülke Türkiye sayesinde, bir ve beraber olma, en önemlisi de kardeş olma duygusunu yaşıyor.

MİRATHABER.COM

 

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.