Analiz

“Ben Allah’ın Mülküyüm Allah’ım Sen Sana Ait Olanı Koru”

İbn-i Arabî’nin şu duasına talibim: “Ben Allah’ın mülküyüm. Allah’ım sen sana ait olanı koru.”

Mültecilerin çok küçük bir kısmının fenalıkları yüzünden memleketin gerilmeye, “Türk yurdu istila ediliyor” şeklinde de dramatik bir tarzda provoke edilen istikrarlı söylemler ile çatışmaya sürüklenmek istendiği görülüyor.

Bu giderek artan ve bir siyasi rantta dönüşen ırkçı söyleme karşın, İnsanları yerinden yurdundan eden küresel kapitalist devletlere laf etmeden ülkeyi manipüle ederek karıştıranları sessizce izleyen taraf olmak fıtri tabiatımıza asla uygun görünmüyor.

Türkiye ve değerli halkı mülteci sorunu üzerinden kaosa götürmek istenirken, bu halkın vicdanını ve aklını ferasetle kullandığı Maveraunnehir’den Avrupa’ya uzanan tarihinde devletler kuran, zalim devletlerin korkusu olan, medeniyetler kuran ve bağnaz toplumlara medeniyetler taşıyan insan ve irfan merkezli devlet yönetim örfüne yakışmayan hallere sevk edilmeye gayret edilmesi ancak bozgunculuk çıkarmak ile açıklanabilir.

Biz yüz yıllardır, ne vakit tek bir ırk ile yaşadık ya da ne vakit mültecilere yardımda bulunmadık ki?

Kadim tarihimizin başarısında itici güç olan, devlet yönetiminde sıhhatli gidişi dengeleyen insan merkezli yol haritamıza saldıran bu kışkırtıcı atmosfer bizi bireysel ve toplumsal iç çatışmalara sevk edecek ciddiyette travmatik bir duruma sevk ediyor. Bu nevrotik hal bittiğinde, yaşamış olduğumuz travma ve travma sonrası eserimiz olan enkazları izlemek bizi tedavisi mümkün olmayan psikolojik, sosyolojik, ekonomik, milli ve manevi hasletimizi kurutan kalıcı hastalıklara sevk edebilir

İşte tam da bu sebeple, bu sahneleri görmemek ve sessizce izlemek mümkün değildir.

Her türlü siyasi kavgamızı ve benlik kaygımızı aşkın bir erdemi takınarak, ortak sağduyuyu harekete geçirerek, aklıselim hareketlere ihtiyaç var.

Suriye dediğiniz yerde 3 milyon Türkmen asıllı Türk yaşıyor. Batı milleti Ukrayna halkını nasıl da tuttu ve destekledi. Üstelik biliriz ki Avrupa’nın vicdanı yoktur, çıkarları vardır. En büyük çıkar da kendi milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak, sen ve sana ait olanı yücelecek makamlara taşımandır.

Hilal toplumları ne kadar barışçıysa, Haçlı toplumları öylesine kavgacıdır ve saldırgandır. Buna rağmen Ukraynalı mülteciler hakkındaki stratejik planlamalarla nasılda tek millet olduklarını ispatladı.

Bize bunda büyük bir örnek var.

Ciddi bir azınlığın davranış bozukluğunu yansıtan görsellerin ve videoların zumlanarak oluşturduğu toplumsal kaos yüzünden binlerce masum mültecinin hayatını riske edecek toplumsal barışı alabora edecek medyatik saldırılar hiçbirimize fayda getirmez. Kimse doğduğu toprakları, bağını bahçesini bırakıp Türkiye’de kömürlük gibi yerlerde yaşamak için gelmez!

Ünlü bir taşeron firmanın insan kaynakları bölümünde yönetici olan ve milliyetçi bir görüş içerisinde modern bir hayat yaşayan kardeşimiz geçenlerde şöyle yakındığını gördüm. İşçi arayışlarında Türk işçi bulmakta ne kadar zorlandıklarını dile getirdi. Bulduklarında da yapılan her türlü resmi işlemin ciddiyetine rağmen işe girdikten sonra da çalışma günlerinde istikrarlı olmadıklarını, işi bıraktıklarını ve o Türk işçilerin hanımlarının telefon açarak: “Lütfen amirim, eşimi arayın ve işe çağırın, televizyon izlemek, telefonla uğraşmaktan başka bir şey yapmıyor. O yüzden işe gelmiyor. Siz ararsanız tedirgin olur ve işe gelebilir. Çocuğuma mama alamıyorum ve kendime, aileme ait harçlık dahi yok. Evde huzurumuz kalmadı” diyerek makamında hem Türk işçilerle hem de aileleri ile tam bir dram yaşadığından, fakat Suriyeli işçilerle böyle bir şey yaşamadığından bahsetti. Gerçekten toplum açısından önemli bir detayı güncelleyen bir bilgiyi bize serdediyordu.

Onların çalıştığı ağır şartlarda bizim insanımız asla çalışmadığı gibi işsizlik sebebini de gelen Suriyelilere mal ederken maalesef bir kere daha adaletsiz bakış açısı ile toplum manipüle ediliyordu.

Geçenlerde Suriye’de Esat ve askerlerinin çukurlar kazarak gözlerini bağladıkları genç, orta yaşlı, ihtiyar Suriyeli mazlum erkeklerden oluşan ciddi sayıda bir topluluğu yargısız infaz ettikleri hazin video internete düştü.

Bu kişiler kendi devletlerinin kendilerine açtığı savaşta (hiç bir savaş teçhizatı yok iken) savaşsalar; adları Uluslararası arenada terörist olacak, memleketlerinden çıkıp kadınlarını, kızlarını eşya gibi gören Esed ve askerlerine karşı her türlü kötülükten korumak için hicret etseler vatan haini olacak, Esed’e yanaşarak zulmünden korunmak için işbirliği yapsalar şahsiyetsiz bir zalim kabul edilecekler idi.

Vicdanımıza soralım, bu insanların ismi sizce ne olmalı?

12 yıldır ve bundan önce bu insanlara kendi memleketlerinde neler yapıldı neler? Birazcık araştırma ile neler duyacaksınız?

Tüm bunlara rağmen İnsanlık ölmüş gibi davranan ve bu zulmü siyasi arenada çatışma malzemesi edinerek birbirine vuran her yüz mahşer günü şüphesiz ki perişan olacak.

Oysa milletimiz görmeli ki bu misafirlerin büyük kısmı ülke ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. Çobanlık, tarla, sanayi, iş kolları… Gençlerimize yaptıramadığımız ağır amele işçileri olarak bu insanlar kullanılıyor. Adana’da bizzat şahit olduğumuz ucuza çalıştırdığı inşaat işçisi Suriyeli bir mültecinin 8. kat binadan düşüp ölmesi ile müteahhittin benim öyle bir işçim yok diyerek ailesinin dönüp yüzüne dahi bakmadığı, hamile karısı ve küçük iki çocuğuna tek kuruş dahi vermeden ortada bıraktığına şahit olduk.

Gönüllülük Esasi ile hizmet verdiğim STK bünyesinde yine aynı gönüllülükle hizmet veren diğer arkadaşlar ile o aileyi bulup milli ve manevi sorumluluk olarak mülteci azınlıklar arasında bir kaos oluşturmadan olayın durulması adına aileye sahip çıktık. Şu anda o iki çocuk Türk okullarında son derece başarılı gençler olarak eğitimine devam ediyor. Savaştan bu yana Adana’da eğitimli kardeşlerimle birlikte yüzlerce çocuğun Türkçe eğitimi ve MEB eğitimlerini destekleyecek etütler verdik. Sokaklarda dilenmek zorunda kalmayıp eğitim almaları ve bir gün memleketlerinde değerli ve milletime düşkün bireyler olarak yetişmelerini temellendirecek vefalı köprüler kurduk. Hedefimiz memleketimizin içerisinde bulunuyor iken herhangi bir çeteye ya da mafyaya kurban olarak insanımıza bir hastalık olmalarına engel olmak ve ayrıca memleketlerine döndükleri zaman oraları yönetecek vicdanlı, akıllı ve eğitimli çocuklara yetiştirmek idi.

Hizmetleri verirken bize destek olan ruh Ahiyan-ı Rum, Bacıyan-ı Rum geleneğimizde olan erdemi ve merhameti taşımaktı. Bilmeden yapılan popülist ve esasen bağnaz toplumlara yakışır söylemler ancak insanlık ailesine zarar. Zulmün ve cehaletin doymak bilmez ihtirasına Rabbim necip milletimi oyuncak etmesin…

Zulümle mücadele için yalnızca iman ve imkân değil sağlam bir karakter ve cesaret gereklidir der bilgeler. Cesaret ile cisr (köprü) lügatte kökteşmiş meğer. Lügatte tafsilatı dere, nehir, vadi gibi bir yarığı, bir arayı, riski/zararı göze alarak, cesaretle geçmek olarak açıklanıyor. O halde bu cesaretle erdemi taşırken insanlığa köprü kurmak önemli.

Keşke güzel ülkemde cesur ve yiğit hadimler çoğunlukta olsa ve hainler azınlık kalsa.

Bizler aynı geminin yolcularıyız nihayetinde. İnsan içinde öfke biriktirebilir, bu anlaşılabilir bir durum. Birileri kardeşinizi düşman gösterip sizi yapay öfke çukuruna hapsederse, bu durum tehlikelidir. Biz şu an bu merkezdeyiz. Konuşmalarımız dindarlıktan kaynaklanan bir diyalog olarak algılanmamalıdır.

Bizim davetimiz erdemdir. Yobaz olmamak ne büyük haslettir.

Dindar, dinsiz, sağcısı solcusu değişmeden yobaz kişi her şeyden önce yarı cahildir. Ön yargılı, peşin hükümlüdür. İçinde insan sevgisi yoktur. Sadece düşmanlık üreterek taraftar toplayabilir. Hangi cenahtan olursa olsun işte bu böyledir.

Gemiyi batırmakta inadım inat diyen yobaz, hain, fesat kişiler, ısırıcı dişleri ve fitne yayan dilleri ile gece gündüz çalışmaya devam edecekler. “Gemi batar ise biz yaşayabilecek miyiz?” diye düşünmeden bağnaz, yobaz haller ile cehaletin karanlığına yüzecekler.

İyilik peşinde olan erdem sahibi insanlar ise sabır ile devam edecekler. Erdemin bir fazlasını, iyilik ettiğini fark etmeden iyilikte bulunmanın asil varlığını milletime, insanlığa hizmet ile başlarına taç edecekler. En hafif bir benlik rüzgârı dahi esmeden, doğal, sessiz ve zarif şekli ile adeta fırtınada Nuh’un gemisini yüzdürecekler. Gemileri maddi ve manevi imkânlar bakımından zengin olmasa da Allah’ın kudretini her daim göğüslerine bir kandil gibi yerleştirecekler.  Ümit var olmalıyız…

Nihayetinde Sırat Köprüsü de Cehennemin üstünde ve Cennete giden yol ile aramızda bir köprüdür öyle değil mi?

“Bir Musa doğmasın diye, doğan binlerce çocuk öldürülür.” der Üstat Sezai Karakoç.

İşte mazlumlar bu yüzden öldürülen, zayıf bırakılan, güçsüz düşürülen halkların kaderini yaşıyorlar.

O vakit İbn-i Arabî’nin şu duasına talip oluyor ve duaya bir cümle daha ekleyerek birlikte Rabbimize niyaz edelim:

Ben, milletim, insanlık ve Alem hepimiz Allah’ın mülküyüz…  Allah’ım sen, sana ait olanı koru… Amin

Selam ve dua ile kalınız.

Hatice Şebnem Diktürk

View Comments

  • Bedeninize sağlık,kaleminize kuvvet hocam.Çok güzel bir yazı olmuş.Rabbim kör cahilin basiretini,ferasetini açsın.

  • EVET SEVGILI HOCAM YAZINIZDAKI TÜM DUSUNCENIZE KATILIYORUM VE GERÇEKTENDE BAZI INSANLARIN YOBAZLIKLARININ YÜZÜNDEN SURIYELI VATANDAŞLARI SEVMİYORLAR ÇOĞU TÜRK VATANDAŞLARIMIZ AMMA BIR DÜŞÜNSELER HAK VERECEKLER NE DIYE DÜŞÜNÜYORLAR SURIYELI GELDI ISLERIN TADI KALMADI IŞ YOK DIYORLAR HALBUKI AÇ GOZLULUKLERINDEN VERILEN PARAYI BEGENMIYOR FAZLA ISTIYOR VE IŞ SAHIBIDE SURIYELI ÇALIŞTIRIYOR SURIYELI VERILEN AZ PARAYA BILE IHTIYACI VAR DIYE ÇALIŞIYOR VE VE EVLERINI AILELERINI GECIMINI SAĞLIYOR BIZIM GENCLERIN ÇOĞU IŞE VERILEN B PARAYI BEGENMIYORLAR VE EVDE ISSIZ GUCSUZ KAHVEDE BEKAR EVLENEMIYORLAR TOLAZ TOLAZ GEZERLERKEN BENCILCE DÜŞÜNCELERE SAHIP OLURLAR IKEN HIC DUSUNMUYORLARMIKI YAV BU SURIYELILER GELDILER BIZLER BU OLAYLARI YASASAYDIK ACABA BIZ NE DURUMLARA DUSERDIK VE NAMUSUMUZA ZARAR GELMESIN KIZLARIMIZA ANALARIMIZA BACILARIMIZA TECAVÜZ EDILMESIN DIYE BIZKERDE SAVAŞ YERINI BIRAKIRDIK DEMIYORLAR YOBAZCA SURIYELILER MAAŞ ALIYORLAR GEZIYORLAR GUNLERINI GÜN EDIYORLAR DIYORLAR VE BUGÜN ONLARAYSA YARIN BIZEDE OLABILIR DEMIYORLAR INSANLARDA ANLAYIŞ SEVGI SAYGI DEĞER VERME KAVRAMINI YOK EDIYORLAR VE INSANLAR SELAMI KELAMI KESİYOR BIRBIRLERINDEN KENDI HALLERINI GÖRMÜYORLAR BIZLERI YAVAŞ YAVAŞ COKERTIYORLAR FARK ETMIYORLAR YOK VURUŞ YOK AŞI YOK BASKA SEKIL MIKROPLARI TURETMELERI KULLANDIĞIMIZ ILACLARDA BILE HILE VAR BIZLERI AKILLARIMIZI ELLERIMIZDEN ALIYORLAR AYZEMIR HASTALIĞI YAPIP CILDIRTMA YOLLARINDALAR BU HASTALIKLAR NICIN ÇOĞALDI KARDESLERIM HOCAM BIZLERDEN ÖÇ ALMA DERTLERINDELER BIRAKIN SURIYELILERDE HAYATLARINI YAŞASIN BIRGUN BIZLERIN HOCAM DEDIGINIZ GIBI YAPTIKLARIMIZI UNUTMUYACAKLAR MUHAKKAK AMMA BIZ BIZE AHTE VEFA ETMIYECEGIZ AMA ONLAR AHTE VEFA EDECEKLER VE INANINKI BIZLERIN IYILIKLERI KARŞILIĞINI RABBIMDEN ALACAGIZDIR INŞAALLAH HEPIMIZ MUSLUMAN DOGDUK VE HEPIMIZ RABBIMIZE AIT OLDUĞUMUZDAN RABBIM BIZLERI KORUYACAKTIR INŞAALLAH HOCAM YAZINIZ GENE BENI BENDEN ÇIKARDI HOCAM ÇOK GUZEL ŞEYLERE DEGINNISSINIZ RABBIM SENDEN RAZI OLSUN HOCAM

    • Teşekkür ederim kardeşim.Rabbim İslami , insani maddi ve manevi ahlaki boyutlarda her daim kapasitemizi arttırsın.

  • Maşallah çok güzel bir konuya değinmişsiniz birlik beraberliğimizi her fırsatta bozmaya çalışanlar bu konuyuda kullanıyorlar hep bize kötü tarafını gösterip ümitsizliğe düşürmeye çalışıyorlar Allah fırsat vermesin halbuki ensarla muhacir örnek alsak hiçbir sorun kalmayacak

    • Allah var gam yok .Lakin hesap gününde yalnız olmanın korkusunu hissederek adalet ve hikmet ile adımlar atmaya gayret etmeliyiz.Ancak o zaman Rabbimize yüzümüz ak çıkabiliriz

  • Emeģinize saģlık Hocam òn yargımızı kırmadıgımiz sùrece istedigimiz ulaşmak istedigimiz iskamete gelemeyiz.Birlik olmayan Toplumda Dirlik olmaz Her makale niz oldugu gibi Çok ònemli bi konuyla bizleri Aydinlattiniz Allah razı olsun

  • Allah razı olsun hocam. Çok güzel konulara değindiniz.Emeğinize yüreğinize sağlık.

  • Allah kimin rızkını nerede vermek isterse, nerede takdir etti ise o kişi oradadır.

  • Hocam çok güzel konulara değindiniz. Rabbim birlik beraberliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermesin.Emeğinize yüreğinize sağlık hocam.

Recent Posts

  • Gündem

Gazze’de Çöp Yığınları ve Kanalizasyon Suları Tehlikesi

Gazze'de Çöp Yığınları ve Kanalizasyon Suları Tehlikesi. Gazze'de, İsrail'in saldırıları ve boğucu kuşatma altında kalan…

16 dakika ago
  • Makale

ÜMMETİN DERİN SORUNU

Ümmet: “Renk, ırk, bölge ve cinsiyet farkı gözetilmeksizin, aynı peygambere ve onun getirdiği dine inanalar…

16 dakika ago
  • Gündem

Almanya’da “İmparatorluk Vatandaşları” Yargı Karşısında

Almanya'da "İmparatorluk Vatandaşları" Yargı Karşısında Almanya'da Stuttgart, Frankfurt ve Münih'te yargılanan "İmparatorluk Vatandaşları" örgütü üyeleri,…

16 saat ago
  • Gündem

KFC’YE BOYKOT DARBESİ

KFC'YE BOYKOT DARBESİ KFC, Malezya'da 108 Şubesini Geçici Olarak Kapattı: Boykot Darbesi! Malezya'da, İsrail'in Gazze'ye…

17 saat ago
  • Gündem

Muğla Seydikemer’de İnovatif Tarım: Pilotun Topraksız Çilek Üretimi

Muğla Seydikemer'de İnovatif Tarım: Eski bir yolcu uçağı pilotu Kadrican Pehlivan, modern tarım teknikleriyle dikkat…

18 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor

Gazze'de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor Gazze'de aylar önce enkaz altında kalan sivillerin…

19 saat ago