islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

BEREKET İKLİMİ

BEREKET İKLİMİ
1 Şubat 2022 09:18
A+
A-

“Üç aylar” diye isimlendirilen Receb, Şaban ve Ramazan aylarının bereket iklimine giriyoruz. Yarın 1 Receb, Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece ise Reğaib kandili. Nice hayırlara vesile olsun inşaallah. Kutlu Peygamberimizin (s.a.) bu kutlu bereket mevsimini şöyle tanımladığı rivayet edilmiştir: “Receb ayı Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ayı da ümmetimin ayıdır.” (Aclûnî, Keşfu’l-Hafâ, 1/423)

Elbette bütün aylar, yıllar, günler Allah’ındır ama bu nebevi nitelemeler üç ayların faziletini vurgular. Receb ayının da içinde yer aldığı “haram/hürmetli aylar” Kur’ân’da şöyle geçer: “Allah’ın, gökleri ve yeri yarattığı günden beri, ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü, haram/hürmetli aylardır.” (Tevbe 9/36) Hz. İbrahim (a.s.) devrinden beri itibar edildiği bilinen “Haram aylar”; Zilkade, Zilhicce, Muharrem Receb’dir. Haram ayların diğer üçü peş peşe gelirken, Receb ayı tek başına hürmetli ay olarak kalır.

Receb ayında oruç tutmanın, infak ve hayır-hasenatta bulunmanın, dua, tövbe ve istiğfarı artırmanın faziletine dair çeşitli hadis rivayetleri vardır. Bu ay iki kutlu gece ile bereketlenir: Receb’in ilk cuma gecesi Reğâib, 27. Gecesi ise Mîrâc kandilidir. Reğâib; ihsanlar, ikramlar demektir. Allah Teâlâ (c.c.) bu gecede, müminlere rağîbetler (ihsanlar, ikramlar) yağdırır. O halde bu geceye özel bir hürmet gösterip, bu ihsan ve ikram sağanağından yararlanmak gerekir. Reğâib gecesini ibadetle, dua ve niyazla, nafile namazla, Kur’ân tilaveti ve tefekkürü ile, tevbe ve istiğfar ile geçirmek tavsiye edilmiştir. Bir hadis-i şerif şöyledir:

“Şu beş gecede yapılan duâ geri çevrilmez. Reğaib gecesi, Şaban’ın 15. gecesi, Cuma, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gecesi.” (Camiu’s-Sagîr, 3/454)

Üç aylarımız da Reğaib kandilimiz de bereketli, feyizli ve hayırlı olsun; ümmet, millet ve insanlık olarak dirilişimize vesile olsun. Receb ayına girdiğimiz yarından itibaren de Resûlüllah’ın (s.a) şu duası dilimizden düşmesin, inşaalah: “Allâhümme bârik lenâ fî Recebe ve Şa‘bân. Ve bellığnâ Ramazân: Allahım! Receb ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/259)

Üç Güzel Haber Bir Taziye

“Üç Aylar”ın bereketi ile, sosyal medya üzerinden gerçekleşen üç güzel haberi de siz değerli okuyucularımla paylaşmak istiyorum. İnşallah bu güzellikler üç ayları dolu dolu yaşamamıza katkı sağlar.

“Namaz Gönüllüleri” YouTube kanalımız açıldı. Abdullah Yıldız, Abdülhamit Kahraman, Ahmet Bulut, Bülent Acun, Dursunali Taşçı, Kerim Buladı, Namık Yalçınkaya, Nihat Bengisu, Ramazan Kayan, Şerif Niziplioğlu ve Yasin Uslu’nun “namazı” ve İslâm’ı sevdiren 40 kadar videosu istifadenize sunuldu; diğerleri de hazırlanıyor inşallah. Prof. Dr. Nihat Bengisu hocamızın abdest ve namazın tıbbi hikmetlerini anlatan videosu büyük ilgi gördü. Geçen hafta namazın faydalarına dair tespitini aktardığım Prof. Deuech gibi otoritelerin tecrübelerine de değinen Bengisu’nun “Tabib Gözüyle İbadet” kitabı okunmalı.

Namaz Gönüllüleri YouTube kanalımıza abone olmak ve izlemek için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz:

“Abdullah Yıldız” YouTube kanalım yüzlerce video ile istifadenize âmâdedir. “Aşır Aşır Kur’ân” derslerimize ait yaklaşık yüz elli videoya ilaveten son bir yıllık köşe yazılarımın seslendirildiği sesli makale videoları ve yine yüzlerce konferans, sohbet, röportaj, tv programları ve alternatif ekran konuşmaları ile şahsi YouTube kanalım siz değerli okuyucularımın ilgisini ve ziyaretini bekliyor:

https://www.youtube.com/results?search_query=abdullah+y%C4%B1ld%C4%B1z+youtube+kanal%C4%B1

https://www.bidunyahaber.org/ sitesinden haberdar mısınız? Dünyanın her köşesinden güzel, ilham verici ve umut aşılayıcı haberleri paylaşan site, ümmetin ağlayan yüzünü gösterenlere inat, onların gülen yüzünü görmeye ve göstermeye talip. Dünya Müslümanlarının iyi haberleri, camileri, kurumları, İslam’a davet çalışmaları vb. güzellikler; sanattan spora, bilimden kültüre ve teknolojiye kadar 30’dan fazla konuda 100’ü aşkın ülkeden 1000’den fazla haber ve içerik https://www.bidunyahaber.org/ da sizi bekliyor.

TAZİYE: Evvelsi gün aramızdan ayrılan merhum Cevdet Said’e Allah’tan rahmet diliyorum. Âdem’in oğlu Habil gibi olmayı ve değişimi kendimizden başlatmayı öneren, cihadın şiddet değil Kur’ân’ı anlatmak olduğunu savunan âlim ve mütefekkir üstadımızın mekânı Cennet, makamı âlî olsun. Âmin.

Abdullah Yıldız

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.