islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5209
EURO
34,7865
ALTIN
2.419,25
BIST
9.706,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
°C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Beşiktaşlı General Ölüm Cezasından Kurtuldu

Beşiktaşlı General Ölüm Cezasından Kurtuldu

Mirat Haber Ajansı

Pakistan temyiz mahkemesi, eski askeri devlet başkanı darbeci general Perviz Müşerref’e verilen ölüm cezasını bozarak mahkûmiyetine yol açan yasal süreci hukuka aykırı gördü. 76 yaşındaki eski cumhurbaşkanı Müşerref, Aralık ayında onu vatana ihanetten suçlu bulan özel mahkemeye itiraz etmişti. Ülke anayasasını ihlal suçu, Pakistan yasalarına göre ölüm cezasını alabiliyor.

Hasta olan eski askeri diktatör şu an Dubai’de kendi kendine uyguladığı sürgünde yaşıyor. Kararı, kendisine veya avukatına “savunma yapmasına izin verilmeksizin” güdülen bir “kişisel kan davası” olarak kınamaktaydı. Pazartesi günü, doğudaki kent Lahore’daki yüksek mahkeme Müşerref’in temyiz başvurusunu sonuca bağladı ve kararı bozdu.

Müşerref’e verilen ölüm cezası, Pakistan’ı ülke tarihinin neredeyse yarısında doğrudan darbelerle yöneten ve sivil yönetim sırasında bile dolaylı olarak siyasi meselelere müdahale eden güçlü Pakistan ordusunu da sarsmıştı. Müşerref 1999’da kansız bir askeri darbede iktidarı ele geçirmişse de bu daha sonra Yargıtay tarafından onaylanmış ve Pakistan’ın cumhurbaşkanı olmasına yol açmıştı.

Müşerref’in vatana ihanet davası altı yıl önce başladı. Bunun gerekçesi 2007’de, iktidara tutunmak için ülkede olağanüstü hal ilan ettikten sonra anayasayı askıya almasından kaynaklandı. Ayrıca, o zamanki adalet bakanı da dahil olmak üzere üst düzey hakimler karşı oldukları için ev hapsine alındı. Müşerref daha sonra ordudan istifa etti ve 2008 başlarında başkanlıktan çekildi. Perviz Müşerref öğrenciliğini Türkiye’de geçirmiş, bu süre içinde ülkesinde oynanmayan futbola ilgi duymuş, Beşiktaş maçlarına düzenli olarak giderek kulüp taraftarı olmuş ve devlet başkanlığında da BJK maçları seyretmişti.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.