EDİTÖRDEN

Bibi-Beni ‘İsrail İlhak Hükümeti’ Kuruldu

Mirat Haber Ajansı

İsrail başbakanı Binyamin (“Bibi”) Netanyahu ve siyasi rakibi Binyamin­ (“Beni”) Gantz, ulusal bir birlik hükümeti kurma konusunda anlaşmaya vardılar ve gerekli adımları atmaya başladılar. Anlaşma, ülkenin arka arkaya 3 seçim yaptığı bir yıl süren siyasi krizi de sona erdirdi. Anlaşma kararı, İsrail’in en uzun süre koltukta kalan lideri Netanyahu için, üç yolsuzluk iddiasıyla ve vasat bir seçim performansından sonra büyük bir geri dönüş oldu.

Şimdi yaklaşmakta olan yolsuzluk davası boyunca görevde kalması ve adli atamalar üzerinde önemli yönlendirme yapması muhtemel. Bu arada Gantz’ın Mavi ve Beyaz’ı, savunma ve dışişleri de dahil olmak üzere bakanlıkların yarısını alacak. Metin ayrıca Netanyahu’nun Donald Trump’ın sözde “barış vizyonunu” planının 1 Temmuz’dan itibaren bir meclis oylamasına getirilebileceğini belirterek, bu yaz Filistin topraklarının bazı bölümlerinin “potansiyel olarak ilhak edilmesini” öngörüyor.

Filistin liderleri tarafından tamamen reddedilen ABD Kushner planı İsrail’e Filistinliler, topraklarının çoğu ve tüm Kudüs ve İsrail yerleşimleri üzerinde tam askeri kontrol sağlıyor. Hem Netanyahu hem de Gantz, Trump’ın planını destekliyor. Filistin başbakanı Muhammad Şetayyih, Bibi-Beni “İsrail ilhak hükümeti” olarak adlandırdığı oluşumun Filistin halkının haklarını ortadan kaldıracağı konusunda dünyayı uyardı.

Recent Posts

  • Gündem

BM, Gazze’de İnsani Yardım Konvoylarına Ateş Açıldığını Duyurdu

BM, Gazze’de insani yardım konvoylarına ateş açıldığını duyurdu İsrail'in Gazze'ye Yönelik İnsani Krizi Derinleştiren Saldırıları…

8 saat ago
  • Gündem

YAPAY ZEKA İNSANLIĞI YIKIMA MI GÖTÜRÜYOR?

Yapay Zeka İnsanlığı Yıkıma Mı Götürüyor? Öğretim görevlisi Tuğba Öztürk, yapay zekayı ele aldığı yazısında,…

8 saat ago
  • Gündem

İzmir’de Nikah Memuru Skandalı: Dua Edene Müdahale Edip Müzik Açtırdı!

İzmir Karşıyaka'da nikah memuru, dua edilirken mikrofonu alıp müzik açtırdı. O anlara ilişkin görüntüler kısa…

10 saat ago
  • Gündem

Filistinliler Nereye Gidecek?

Filistinliler Nereye Gidecek?  İsrail Gazze şeridinde ki gerilimi arttırmaya devam ediyor. Refah kentine kara harekatı…

11 saat ago
  • Gündem

TIBBA SAYGIMIZ VAR AMA, AMASI DA VAR

Biz tıp insanlarının pek çoğunun kendi araştırmalarından çok başkalarının masa başında hazırladıkları bilgileri alıp sattıklarını…

12 saat ago
  • Gündem

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt…

13 saat ago