islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5110
EURO
34,8958
ALTIN
2.455,36
BIST
9.889,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bibi-Beni ‘İsrail İlhak Hükümeti’ Kuruldu

Bibi-Beni ‘İsrail İlhak Hükümeti’ Kuruldu
29 Nisan 2020 11:33
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

İsrail başbakanı Binyamin (“Bibi”) Netanyahu ve siyasi rakibi Binyamin­ (“Beni”) Gantz, ulusal bir birlik hükümeti kurma konusunda anlaşmaya vardılar ve gerekli adımları atmaya başladılar. Anlaşma, ülkenin arka arkaya 3 seçim yaptığı bir yıl süren siyasi krizi de sona erdirdi. Anlaşma kararı, İsrail’in en uzun süre koltukta kalan lideri Netanyahu için, üç yolsuzluk iddiasıyla ve vasat bir seçim performansından sonra büyük bir geri dönüş oldu.

Şimdi yaklaşmakta olan yolsuzluk davası boyunca görevde kalması ve adli atamalar üzerinde önemli yönlendirme yapması muhtemel. Bu arada Gantz’ın Mavi ve Beyaz’ı, savunma ve dışişleri de dahil olmak üzere bakanlıkların yarısını alacak. Metin ayrıca Netanyahu’nun Donald Trump’ın sözde “barış vizyonunu” planının 1 Temmuz’dan itibaren bir meclis oylamasına getirilebileceğini belirterek, bu yaz Filistin topraklarının bazı bölümlerinin “potansiyel olarak ilhak edilmesini” öngörüyor.

Filistin liderleri tarafından tamamen reddedilen ABD Kushner planı İsrail’e Filistinliler, topraklarının çoğu ve tüm Kudüs ve İsrail yerleşimleri üzerinde tam askeri kontrol sağlıyor. Hem Netanyahu hem de Gantz, Trump’ın planını destekliyor. Filistin başbakanı Muhammad Şetayyih, Bibi-Beni “İsrail ilhak hükümeti” olarak adlandırdığı oluşumun Filistin halkının haklarını ortadan kaldıracağı konusunda dünyayı uyardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.