islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5798
EURO
34,9832
ALTIN
2.425,63
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Bilim Adamları: “5G Korona Komplo Teorileri” Komik

Bilim Adamları: “5G Korona Komplo Teorileri” Komik
17 Nisan 2020 13:39
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

5G teknolojisinin Korona virüsleri tetiklediğini iddia eden komplo teorileri, bilim adamları tarafından kınanmakta ve Covid-19 ile 5G arasındaki bağlantı fikrinin akıl ve mantık dışı olduğu, çöplüğe ait olduğu, biyolojik olarak böyle bir şeyin imkansız olduğu bildirilmekte

Kısa süre önce sosyal medya videoları, bütün dünyada cep telefonu baz istasyonlarına saldırıları paylaşmaktaydı. Sadece İngiltere’nin Orta ve Kuzey bölgeleri olmak üzere Paskalya hafta sonu boyunca şüpheli kundaklama saldırılarına hedef olan 20 baz istasyon direği yakma vakası rapor edildi. Bunların arasında Birmingham Nightingale Hastanesi’ne bağlantı sağlayan bir direk hasarı da vardı. Yayınlar, yüz binlerce takipçi içeren doğrulanmış hesaplar dahil olmak üzere Facebook, YouTube ve Instagram’da paylaşıldı.

İngiltere RTÜK’ü olan Ofcom, komplo teorilerine destek olan televizyon sunucusu Eamonn Holmes tarafından yapılan açıklamalar üzerine soruşturma başlattı.  Komplo teorileri İngiltere Sağlık Baknanlığı Tıp Direktörü Stephen Powis tarafından rezil bir sahte haber olarak adlandırıldı. Gönderileri paylaşanların çoğu, cep telefonu şebekelerinde kullanılan ve radyo dalgalarının taşıdığı sinyallere dayanan 5G’nin, bir şekilde koronavirüsten sorumlu olduğunu iddia eden bir komplo teorisini öne sürüyor. Bu teorilerin ilk olarak Ocak ayı sonlarında Facebook gönderileriyle ortaya çıktığı görülüyor, aynı zamanda ilk vakalar ABD’de kaydedildi.

Genel olarak iki kategoride: bir iddiada 5G bağışıklık sistemini baskılayabilir, böylece insanları virüsü yakalamaya daha duyarlı hale getirir. Diğeri, virüsün bir şekilde 5G teknolojisi kullanılarak bilim kurgu filmlerindeki ışınlama benzeri bulaşabileceğini gösteriyor.

İngiliz basınında yer alan açıklamalar göre Reading Üniversitesi’nde hücresel mikrobiyoloji doçenti olan Dr. Simon Clarke, bu iki kavramın da “tam bir çöp” olduğunu söylüyor. Clarke, 5G’nin bağışıklık sisteminizi düşürmesinin mümkün olmadığını, bu konuda pek çok araştırma yapıldığını ve bu sonucun alınmadığını belirtmekte. Teorik olarak radyo dalgaları uzun süre içinde fizyolojiyi bozabileceğini, bunun da bağışıklık sistemini bozabileceği, ancak 5G radyo dalgalarının enerji seviyelerinin çok düşük olmasından dolayı bağışıklık sistemini etkileyecek kadar etkilerinin bulunmadığını,  bu konuda çok çalışma olduğunu vurgulamakta.

Bristol Üniversitesi profesörü Adam Finn ise 5G’nin virüsü iletmesinin imkansız olacağını virus ile elektromanyetizmanın, tebeşir ve peynir kadar farklı olduğunu İngiliz medyasına aktarmakta.

Komplo teorileriyle ilgili bir başka büyük kusur da koronavirüsün, 5G’nin henüz konuşlandırılmadığı İngiltere şehirlerinde ve henüz teknolojiyi piyasaya sürmemiş İran gibi ülkelerde yayılmakta olduğu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.