islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5700
EURO
34,7581
ALTIN
2.495,33
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

BİR DÖNEM KAPANIYOR! İŞTE VERİLEN TARİH…

BİR DÖNEM KAPANIYOR! İŞTE VERİLEN TARİH…
20 Aralık 2022 09:46
A+
A-

Microsoft tarafından geliştirilen bir İnternet tarayıcısı olan Internet Explorer, ilk olarak 16 Ağustos 1995’te piyasaya sürüldü. Ancak Internet Explorer günleri sona eriyor. XDA Developers haberine göre Microsoft daha önce bir Windows güncellemesinin Internet Explorer 11’i devre dışı bırakacağını söylemişti. Ancak, Microsoft Edge’e yapılan bir güncellemenin Windows 10’da tamamen devre dışı bırakıldığı bildirildi. Şirket, bunun kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve Edge’e geçişi kolaylaştırmak için yapıldığını söylüyor.

INTERNET EXPLORER KARARI

Internet Explorer’ın fişinin çekilmesi aslında uzun süredir gündemde. 2020’de Microsoft, tarayıcıyı ve Microsoft Edge’in eski sürümünü (mevcut Chromium tabanlıdan önce var olan) aşamalı olarak kaldırma planlarını özetlemişti. 2021’de şirket, Internet Explorer’ı 15 Haziran 2022’de kapatacağını söylemişti.

KALICI OLARAK DEVRE DIŞI KALACAK, GÖRSEL REFERANSLAR KALDIRILACAK

Microsoft’un son açıklamasına göre Internet Explorer 11, 14 Şubat 2023’te Microsoft Edge güncellemesiyle Windows 10 cihazlarının belirli sürümlerinde kalıcı olarak devre dışı kalacak. Haziran ayındaki Windows güncellemesiyle ise Internet Explorer’a yönelik tüm görsel referanslar kaldırılacak. Bu, artık görev çubuğunda veya Başlat menüsünde IE logosunu görmeyeceğiniz anlamına gelecek.

Microsoft’un açıklaması ise şöyle;

*”14 Şubat 2023’de Windows 10’in belirli sürümlerinde, kullanımdan kaldırılan, destek dışı Internet Explorer 11 masaüstü uygulamasının Microsoft Edge güncelleştirmesi aracılığıyla kalıcı olarak devre dışı bırakılması planlanmaktadır.

*Başlat menüsü ve görev çubuğundaki IE11 simgeleri gibi IE11 görsel referansları, 13 Haziran 2023 için planlanan Haziran 2023 Windows güvenlik güncelleştirmesi (“B” sürümü) ile kaldırılacaktır.

Kuruluşunuzun, kesinti yaşamaması için Microsoft Edge’de IE modunu ayarlamanızı ve bu tarihten önce IE11’i devre dışı bırakmanızı kesinlikle öneririz.”

Microsoft Edge’in mevcut sürümünün en büyük özelliklerinden biri, temel olarak web sitelerini Internet Explorer’da çalışıyormuş gibi açmanıza izin veren IE Modu. Bu mod, iş dünyasındaki kullanıcıların Internet Explorer için tasarlanmış kaynakları kullanmaya devam etmelerini sağlamak için tasarlanmış bir özellik.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.