TEKNOLOJİ

Bir Dönem Sona Eriyor!

Apple, dijital asistanı Siri için uyandırma komutu olan “Hey Siri” komutunda değişikliğe giderek tek kelimeye düşürüyor.

​Apple’ın dijital asistanı, kendisine komut vererek çalıştırabileceğiniz bir yapay zekadır. Özellikle eğlenceli cevaplarıyla kullanıcıların gözdesi haline gelen uygulama, kendisini uyandırmak için kullanılan “Hey Siri” ifadesine veda ediyor.

Siri, Apple’ın iOS, watchOS ve tvOS işletim sistemlerinde kullanılabilen bir dijital asistandır. Uygulamanın amacı, kendisine sorulan soruları cevaplamak ve kullanıcının yapmak istediklerini gerçekleştirmektir.

Geliştirici şirket, ilk başta Android ve BlackBerry’de kullanılabileceğini açıklasa da Apple’a satıldıktan sonra plan iptal edildi ve Apple’a özel oldu.

Şimdi ise Apple, dijital asistanı Siri’yi sesli çalıştırmak için kullanılan “Hey Siri” ifadesini, tek kelimeye indirerek “Siri” ile değiştirmeye hazırlanıyor.

Yeni uyandırma komutunun önümüzdeki yıl veya 2024’te kullanıma sunulması bekleniyor. Apple, komut değişiklinin nedeni hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı. Ancak tahminler, aksanı işaret ediyor.

Zira çıkarılan “Hey” kelimesi, İngilizce konuşulan her ülkede aynı söylenemiyor. Bununla birlikte yapay zekanın söyleneni anlaması da zorlaşıyor.

Dijital asistanın tek bir kelimeyi anlaması ne kadar kolaylaşsa da bunu birçok dile uyarlamak işi zorlaştıracaktır. Bloomberg’in haberine göre bu küçük değişiklik için Siri’nin temel yapay zeka algoritmasının yeniden yazılması gerekiyor.

Bununla beraber Apple’ın Siri’yi üçüncü taraf uygulamalar ve hizmetlerle daha uyumlu yapmaya çalıştığı da iddia ediliyor. Zira artık “Siri” komutuyla beraber uygulama geliştiricilerinin işi kolaylaşacak.

 

Recent Posts

  • Gündem

1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİLER BAYRAMI

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, günümüzde tasvip etmediğimiz şekilde siyasal bir kimliğe bürünerek eylemlere…

7 saat ago
  • Gündem

Devlet Bahçeli’den İmamoğlu’na Sert Hamas Cevabı

Devlet Bahçeli'nin Sert Tepkisi: "Hamas'a Terör Örgütü Demek, Siyonizm'in Değirmenine Su Taşımaktır!" Devlet Bahçeli'nin CNN…

8 saat ago
  • Gündem

İslam’ın Emretmiş Olduğu Cihad Şekilleri

İslam’ın emretmiş olduğu Cihad  şekillerini dört ana noktada toplamak mümkündür... 1-Cihadı Ekber: Hiç şüphesiz insan,…

9 saat ago
  • Gündem

Simit Fiyatlarına Bakanlık Denetimi: Onay Zorunluluğu Geldi

Ticaret Bakanlığı, simit fiyat tarifelerine ilişkin önemli bir değişiklik yaptı. Ekmek fiyatlarındaki düzenlemeler benzeri, simit…

10 saat ago
  • Makale

CUMHURBAŞKANIMIZ, BAKANLARIMIZ VE ALİ ERBAŞ İÇİN YABANCI LÜKS ARABA AYIPTIR VE GÜNAHTIR

Tevazu Bilinci Olmayanların İtibarı da Olmaz AHMET HAKAN -ALİ ERBAŞ Bizim müftü çocuğu olup İmam…

11 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR I

“İsraf etmeyin” emrinin akabinde Allah'ın israf edicileri sevmediğine vurgu yapılması israfın önemli haramlardan biri olmasına…

11 saat ago