BLİNKEN, HAKAN FİDAN İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’yi ziyaret eden ABD‘li mevkidaşı Antony Blinken ile bir araya geldi. Görüşme öncesi kameralar karşısına geçen ikilinin buluşmasında, ABD Dışişleri bakanı Blinken’in gerginliği yüzüne yansıdı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, gece saatlerinde Ankara”ya gelmiş, Ankara Vali Yardımcısı Namık Kemal Nazlı  tarafından karşılanmıştı.

KARŞILAMAYA ÜST DÜZEY YETKİLİLER KATILMADI

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye tarihinde ilk kez üst düzey herhangi bir yetkilinin katılmadığı karşılama töreniyle karşılandı. Aprondaki ışıkların yakılmadığı karşılama sonrası Blinken’a, çeşitli sokaklara asılan pankartlarla da tepki gösterildi.

HABER YORUM

Blinken’ın Türkiye’ye gelmesi ce Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan ile görüşmesi, savaşın seyrini değiştirmede etkili olur mu bunu önümüzde ki saatlerde ya da günlerde göreceğiz.

ABD Dışişleri Bakanının Ankara’ya indiğinde karşılamaya üst düzey yetkililerinin katılmaması, Mirat Haber tarafından olumlu karşılanmış, bu minval üzerinden ABD ve İsrail’e gerekli mesaj verilmiş olduğu inancındayız.

Savaşın patlak verdiği ilk günden itibaren, Hamas’ın bir terör örgütü olmadığını ve topraklarını savunan bir mücahid birliği olduğunu söyleyen Türkiye’nin, bu kararlı tutumu karşısında Filistinlilerin yanında yer alması nasıl tarihe geçecekse, Blinken’ın da üst düzey yetkililer tarafından karşılanmaması tarihe not olarak düşülecektir.

Siyonist İsrail Devletinin ise, bir aydan beri sivilleri katletmesi ve Gazze’de soykırım gerçekleştirmesinin hesabı da gün gelecek sorulacaktır.

MİRATHABER.COM

 

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

TARİKATLAR DA DENETİMİ GEREKTİREN SİVİL ÖRGÜTLERDİR

Bilinen tarihçilerimizden Erhan Afyoncu’nun Sabah gazetesinde yayınladığı 19 Mayıs 2024 tarihli ve “Osmanlı’nın tarikatlarla ilgili…

33 dakika ago
  • Gündem

İran Cumhurbaşkanı Reisi İçin Tebriz’de Cenaze Töreni Düzenlendi

İran Cumhurbaşkanı Reisi İçin Tebriz'de Görkemli Cenaze Töreni Düzenlendi Tebriz'deki Yas ve Anma Töreni Tebriz…

56 dakika ago
  • Gündem

VAHDETTİN VATAN SEVER BİR KAHRAMANDI (III)

Bazen düşünüyorum da dünyada bizden başka kendi tarihine düşman başka bir millet var mıdır acaba?…

2 saat ago
  • Gündem

Hamas’tan UCM’nin Kararına Tepki: Derhal İptal Edilmeli

Hamas'tan UCM'nin Kararına Tepki: Derhal İptal Edilmeli Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han, İsrailli…

3 saat ago
  • Gündem

FETÖ’nün Emniyet Mahrem Yapılanmasına Yönelik Operasyon

FETÖ'nün Emniyet Mahrem Yapılanmasına Yönelik Operasyonlar: 44 Mahrem İmam Gözaltında Ankara'da Başlatılan Soruşturma Ankara Cumhuriyet…

4 saat ago
  • Gündem

ALİ ERBAŞ HOCAMIZI SEVİYOR VE TEBRİK EDİYORUZ

Oda tv, tam bir bağnazlık ve yarı putperestlikle muhterem kardeşimiz Ali Erbaş hocamızı eleştiriyor. Önce…

4 saat ago